İki ilde gıda zehirlenmesi: 126 öğrenci hastanelik oldu

İki ilde gıda zehirlenmesi: 126 öğrenci hastanelik oldu
Güncelleme:

Aydın'da gıda zehirlenmesi şüphesiyle 106 öğrenci hastaneye kaldırıldı. Erzincan'da ise 20 öğrenci hastanelik oldu.

Aydın’da bir yemek firması tarafından Köşk, Çine, İncirliova ve Efeler ilçelerinde 4 bin 500 öğrenciye yemek dağıtılıyor. Bugün öğlen Çorba, Makarna ve köfte yiyen öğrencilerden 5 tanesi Efeler ilçesinde Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne 58’i ise Çine Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Öğrencilerin ilkokul, ortaokul ve liselerden olduğu öğrenildi. Öğrencilerin tedavileri sürerken, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yemeklerden numune alarak inceleme başlattı.

'SORUŞTURMA BAŞLATILACAK'

İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş se konuyu yakinen takip ettiklerini ifade ederek, “Firmanın yemekleri 4 ilçede 4 bin 500 öğrenciye dağılıyor. Aynı yemekten yiyen İncirliova ve Köşk’teki öğrencilerde herhangi bir rahatsızlık yok. Ancak 5 Efeler’de 58’i de Çine’deki okullarda yaşanıyor. Öğrencilerde herhangi bir hayati tehlike yok. Tedavileri sürüyor. Gerekli çalışmalar yapıldı. Yapılan tahliller sonucunda neden olduğu belli olacak. Biz de Milli Eğitim olarak gerekli soruşturmayı başlatıyoruz” dedi. 

106'YA YÜKSELDİ

Aydın'da, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvuran öğrenci sayısı 106'ya yükseldi. Tedavi gören öğrencilerden 97'si taburcu edilirken, 9 öğrencinin ise tedavisinin devam ettiği öğrenildi. 

ERZİNCAN'DA 20 ÖĞRENCİ HASTANELİK OLDU

Erzincan Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yurdunda kalan 20 öğrencide, akşam saatlerinde yüksek ateş, mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma şikayeti baş gösterdi. Yurt idarecilerinin bilgi vermesi üzerine 20 öğrenci, ambulanslarla Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesin kaldırıldı. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedaviye alınan öğrencilerin durumunun iyi olduğu ve bir süre müşahede altında tutulacakları öğrenildi.

Bu arada öğrencilerin dün akşam yurtta tavuk- pilav, bugün öğlen ise nohut ve bulgur pilavı yedikleri öğrenildi. Öğrencilerin rahatsızlanmasıyla ilgili yemeklerden numune alındı.

DHA