İki ilimizdeki depremlerin ardından 7,3'lük deprem uyarısı

İki ilimizdeki depremlerin ardından 7,3'lük deprem uyarısı
Güncelleme:

Önce Kahramanmaraş ardından da Çorum'da peş peşe meydana gelen depremlerin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Türkiye'deki yanardağları da işaret ederek "Bu bölge 6,5, 7, 7,3 büyüklüğünde depremi görecektir" diyerek uyardı:

Dün akşam Kahramanmaraş ve Çorum'da peş peşe meydana gelen depremlerin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan endişelendiren "yanardağ" ve "deprem" uyarısı geldi.

Çorum 4,2 ile sarsıldı

Çorum'un Mecitözü ilçesinde korkutan bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 00.43'te merkez üssü, Çorum'un Mecitözü ilçesi olan 4,2 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Sarsıntının 16,81 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Kahramanmaraş bir kez daha sallandı

Kahramanmaraş'ta deprem oldu. AFAD'ın verilerine göre, Nurhak'ta saat 22.20'de meydana gelen deprem 4.1 büyüklüğünde gerçekleşti.

Yerin 6.97 kilometre derinliğindeki deprem kentte kısa süreli paniğe neden oldu.

Kandilli Rasathanesi de depremin 4.0 büyüklüğünde ve yerin 5.0 kilometre derinliğinde meydana geldiğini duyurdu.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: "Bu bölge mutlaka 6.5 olabilir, 7.3 de olabilir. 7 büyüklüğünde bir depremi görecektir"

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen depremlere değinen Prof. Dr. Ahmet Ercan, “Bu bölge mutlaka 6.5 olabilir, 7.3 de olabilir. 7 büyüklüğünde bir depremi görecektir” dedi.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Doğu Anadolu Bölgesindeki deprem riskini değerlendirdi. Van Gölü çevresindeki Büyük Ağrı, Küçük Ağrı ve Tendürek dağlarının çok diri yanardağlar olduğunu söyleyen Ahmet Ercan şu açıklamayı yaptı:

“Yeni bir deprem ile yeni bir patlama bu bölgede beklenir. Sadece Tendürek için değil, Süphan ve Nemrut Dağı için de benzer şeyleri söyleyebilirim. Bunların içinde en durgun olarak gözükeni bana göre Süphan Dağı’dır. Benim için en çekinceli görünen başta Tendürek, daha sonra Nemrut, daha sonra da Ağrı Dağı gelir. 1900 yılından beri Ağrı Dağının altından gümbürtüler çıkmaktadır. Bu gümbürtü sesleri magma odasının aşağıdan gelen lavlarla beslendiğini gösterir.

Dolayısıyla yeterince bir sıcaklık basınç elde edilince burada bir patlama olacaktır. Tabi patlama iki türlü olabilir. Ya akışkan biçiminde ya da yanardağ bombalarını püskürtme biçiminde olabilir.”