İslam Memiş altın fiyatları için tarih vererek uyardı

İslam Memiş altın fiyatları için tarih vererek uyardı
Güncelleme:

Altın fiyatlarında İsrail'in Gazze kuşatması sonrasında başlayan ancak yeniden sakinleyen yükseliş eğilimi için para ve değerli metaller piyasası uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken bir uyarı geldi.

Altın yatırımcılarına seslenen ünlü piyasa analisti İslam Memiş yarın duyurulacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararlarının ardından altın fiyatlarında hızlı yükselişlerin ardından kâr satışları beklediğini dile getirdi.

Memiş, kısa süreli olarak Ons tarafında aşamalı bir aşağı hareketin muhtemel olduğunu belirterek, ilk olarak 1.980 dolar seviyesindeki paritenin 1.938'e, sonrasında ise 1.880 dolara kadar inebileceğinin altını çizdi. Yaşanacak düşüşlerin kısa vadeli olacağını aktaran uzman isim, altında gerçek fiyatlamanın 2.000 doların üzerinde olduğunu ve birkaç günlük inişlerin büyük bir alım fırsatı sunacağını vurguladı.

Gram altın için beklediği yeni seviyeleri duyuran Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, şunları söyledi:

"Dolar kurunda neler yaşanacak? ABD'nin faiz adımları ve Türk lirasının ne yönde şekilleneceği belirleyici olacak. 1.780 lira kalıcı bir fiyat değildir, altın fiyatları yukarı çıkacak. Bugüne kadar altın almamış, almayı ihmal etmiş bütün yatırımcıların bu seviyeleri fırsata dönüştürmesi gerekiyor. Bu hafta fiyatlar 1.780 lira seviyesine düşünce, hızlı bir yukarı çıkış yakalayacak o nedenle erkenden pozisyon almakta fayda var. Gram altın fiyatı serbest piyasalarda 1.847 ile 1.857 lira aralığında. Geçen hafta tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Takip ettiğimiz bant aralığı 1.780-1.880 lira aralığı olacak. Hem bu yıl yaptığımız tahmin gerçekleşmiş oldu hem de geleceğe yönelik beklentimiz arttı.

Düşüşler kısa vadeli olacaktır. 1.938 seviyesi aşağı yönlü kırılırsa 1880 dolara kadar inilecek. Yine de şunu belirtmek yararlı olacak. Düşüşler kalıcı değil, 2.000 dolar seviyesi geçilmeden ons altın rahat etmez. Yıl bitmeden 2.000 üzerine öyle ya da böyle yerleşecektir. 2024 yılında 2.500 lira seviyesini takip etmeye devam edeceğiz."