İslam Memiş'ten altın için kritik tarih

İslam Memiş'ten altın için kritik tarih
Güncelleme:

Para ve değerli metaller piyasalarının bir bileni olarak ünlenen ünlü piyasa analisti ve yatırımcı İslam Memiş altın fiyatları için kritik tarihi açıkladı.

FED'in bu hafta alacağı para politikası kararları öncesi makroekonomik veriler ve şirket finansal sonuçları varlık fiyatlarını etkileyeceği belirtilirken, altın yatırımcıları için kritik uyarı para ve değerli metaller uzmanı analist İslam Memiş'ten geldi.

ABD Merkez Bankası FED Çarşamba günü Türkiye saati ile saat 21:00’de piyasaların merakla beklediği kritik faiz kararını açıklayacak. Piyasa tarafından % 5.25 seviyesinde bulunan faizlerin % 5.5 seviyesine dek artırılması  beklenirken eğer faiz kararı piyasa beklentisine paralel şekilde 0.25 puanlık artış yönünde olursa gözler bu kez FED Başkanı’nın basın toplantısında vereceği mesajlara çevrilecek. 

Bu kez de faiz artırımlarının bu artırım ile son bulup bulmayacağı ve eğer olacaksa bir diğer faiz artırım konusunda FED’in ne denli istekli olduğu test edilecektir.

Fed’in 26 Temmuz’da açıklayacağı faiz kararını işaret eden İslam Memiş, "Açıklanacak olan kararın içeriği büyük bir merak konusu. Benim kişisel görüşüm Federal Rezerv’in bu yıl içerisinde faiz artışını sonlandırdığı yönünde" diyerek elinde altın olanları, altın alacakları ve altın satacakları uyardı.

Memiş, "Altın/dolar paritesindeki artış, gram ve çeyrek altını yukarı taşıyacağı gibi, dolar kurunun da yılsonuna kadar yukarıya yönelik hareketine devam edeceğini düşünürsek, altında kıyamet koparacak bir yükseliş bizi bekliyor.

Bu nedenle yatırımcının sabırlı olması ve gelecek hafta ortasına kadar yaşanabilecek ani düşüşlerde panik olup satışa geçmemesi gerekiyor" sözlerini dile getirdi.

Memiş, "Sizin panikle sattığınız altınları en düşük fiyattan toplayanlar olacak" dedi.