İstanbul havadan denetleniyor

İstanbul havadan denetleniyor
Güncelleme:

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, trafiği tehlikeye atan sürücüleri özel bir yazılımla havadan denetlendi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, trafiği tehlikeye düşüren sürücüleri ve kaçak döküm yapan hafriyat kamyonlarını havadan denetledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yapılan ortak projeyle İstanbul'da bulunan hafriyat kamyonları özel bir yazılımla denetleniyor.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri sorumluluk bölgesinde bulunan kara yolları üzerinde zorunlu haller dışında park etmek, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak, hatalı sollama yapmak gibi kural ihlallerinin önlenmesi ve kaçak döküm yapan hafriyat kamyonlarının belirlenmesi amacıyla Şile yolunda trafik denetimi gerçekleştirildi.

İstanbul havadan denetleniyor - Resim : 1

Denetime Jandarmaya ait S-70 Sikorsky helikopteri de destek verdi. Trafikte kural ihlali yapan sürücüler havadan tespit edilerek kara yolunda denetim yapan ekiplere bildirildi.

HAFRİYAT KAMYONLARI DA DENETLENDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yapılan ortak projeyle İstanbul'da bulunan hafriyat kamyonları özel bir yazılımla denetleniyor. Tablete yüklenen yazılım sayesinde hafriyat kamyonlarına ait bilgiler, güzergah bilgileri daha önce takip ettiği güzergahların geriye dönük iz kayıtları görülerek yasaklanan bölgelere yapılan döküm yapan hafriyat kamyonları anında belirleniyor.

İstanbul havadan denetleniyor - Resim : 2

Trafik kontrol ve denetimlerinin aralıksız olarak sürdürüleceği kaydedildi.

DHA