İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? AKOM duyurdu

İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? AKOM duyurdu
Güncelleme:

İstanbul'da cuma günü başlayan kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor. AKOM'dan yapılan açıklamada, kar yağışının perşembe gününden itibaren şehri terk edeceği belirtildi.

Megakent İstanbul'da, dün gece yoğunlaşan kar yağışıyla ciddi bir kar örtüsü oluştu ancak tahminlere göre bugün çok daha fazlası yağacak. İstanbul'a Karadeniz üzerinden gelen kütleler 'Deniz Efekti Kar veya Deniz Etkisi Kar (Sea Effect Snow)' DEK yağışlarını oluşturuyor.

BUGÜN ÖĞLEDEN SONRA ETKİSİNİ ARTIRACAK
Dün gece bu şekilde etkisini gösteren yağış bugün de sürecek ancak öğlen saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'de oluşacak vorteksin oluşturduğu bantlar da şehri etkilemeye başlayacak. Kendi etrafında dönen bir hava akımı olarak tanımlanabilecek vorteksler, etkilediği noktalarda kısa sürede yoğun yağışlar ve kuvvetli fırtınalar oluşturmasıyla biliniyor.

KAR FIRTINASI İSTANBUL'U BEYAZ ÖRTÜYLE KAPLAYACAK
Tahminlere göre İstanbul'da kar yağışının en yoğun günü bugün olacak ancak yarın ve çarşamba günlerinde de kar yağışı kendini gösterecek. AKOM'da görevli Meteoroloji Mühendisi Billur Albayrak da kar fırtınasının bugün megakenti saracağını ve kar kalınlığının gece saatlerinde birkaç santim daha artacağını söyledi.

PERŞEMBEDEN İTİBAREN SICAKLIKLAR YÜKSELİYOR
Perşembeden itibaren hava sıcaklıklarının adım adım yükseleceğini belirten Albayrak, hafta sonuna doğru kar yağışının İstanbul'u terk edeceğini aktardı. Cuma günü ise tüm yurtta kar ufak alanları etkileyecek.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini