Koreli komutan gazilerin elini öptü

Koreli komutan gazilerin elini öptü

Türkiye'deki görevi sona eren Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Kurmay Albay Joosenog Han gazilerin ellerini öptü.

Kurmay Albay Joosenog Han, eşi Jeonga Park ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şubesi'ni ziyaret etti, gazilerin ellerini tek tek öptü.

Han, Mart 2014'te gerçekleştirdiği Karabük ziyaretinde Kore gazisi Necati Dalgıç'ın oğlu Serhat Dalgıç'ın, "Babam sizi çok bekledi ama 2 gün önce vefat etti" diyerek babasının fotoğrafını verdiğini söyledi.

koreli-komutan_50.jpg

KORELİ KOMUTAN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Gözyaşlarını tutamayan Han, şöyle konuştu:

"2 yıldır masamın üzerindeki bu fotoğrafa bakıyorum. Ziyaret ederek onlara saygı göstermek lazım diye karar verdim. 3 senedir çok dolaştım."

"Bazen köylerde bir kişiyi ziyaret etmek için 2-3-7 saat araç kullandım. Onlar da ben de mutlu olduk. Kore'ye dönmeden önce Necati Dalgıç’ın mezarını mutlaka ziyaret etmek istedim. Resmi bir ziyaret değil bu. Kalbimden gelmek istedim."

koreli-komutan_1535.jpg

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sebahattin Çorbacı da ziyaretin kendilerini de duygulandırdığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Kore’den gelip bizim gazilerimizin mezarlarını ziyaret edebiliyorlarsa ne mutlu o gazilere, Türk askerine. Kore halkı, askeri ve ataşesi, Türk askerini har zaman başının üzerinde taç etmiştir, taç etmeye de devam etmektedir"

"MÜSLÜMAN SİZ MİSİNİZ BİZ Mİ.."

Türk askeri heykelini gazilere hediye eden Han, daha sora Safranbolu Aile Mezarlığı’ndaki Necati Dalgıç’ın mezarını ziyaret etti. Han, mezara su döküp dua etti.

Gazilerle birlikte mezarın başında saygı duruşunda bulundu. Han, Necati Dalgıç’ın eşi Rezan Dalgıç ile yakınlarına çeşitli hediyeler verdi.

Necati Dalgıç’ın damadı Kardemir Karabükspor eski Başkanı Nevzat Şahin de Han'a teşekkür ederek, "Müslüman siz miziniz biz mi belli değil" diyerek teşekkür etti.

Kendisinin artık gönül rahatlığı ile Kore’ye döneceğini söyleyen Han, Rezzan Dalgıç’ın elini öperek kentten ayrıldı.

koreli-komutan_5999.jpg

Etiketler komutan gazi ateşe Kore