Kumru’da İyi Tarım Uygulamaları Projesi Çalışması

Kumru’da İyi Tarım Uygulamaları Projesi Çalışması

Ordu’nun Kumru ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı’nca, iyi tarım uygulamaları projesi kapsamında çiftçilere yönelik çalışmalar yapıldı.

- Ordu’nun Kumru ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı’nca, iyi tarım uygulamaları projesi kapsamında çiftçilere yönelik çalışmalar yapıldı.

Çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile güvenilir ürün sağlanması amacıyla yapılan bir tarımsal üretim biçimi olan ve Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ordu Ziraat Odası Başkanlığı’nın birlikte yürüttüğü, iyi tarım uygulamaları projesine 2013 yılı için Kumru ilçesi Yalnızdam köyünden 20 çiftçi dahil edildi. Projeye katılan üreticilere Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Yıldız Özdemir ve Ziraat Odası Tarım Danışmanı Zeki Paklacı tarafından tarla ziyaretleri gerçekleştirildi ve iyi tarım uygulamaları hakkında bilgiler verildi. İyi tarım uygulamalarıyla beraber hastalık ve zararlı oluşumunun asgari düzeye indirilmesi, tarımsal ilaç kullanımın azaltılması, bahçelerin yıllık bakım ve imarının nizamlı bir şekilde yapılması, bunlarla beraber kaliteli ve üretim miktarı artan fındık üretileceğine dikkat çekildi. Üreticilere daha sonra görevliler tarafından tarla tabelaları dağıtılarak, sordukları sorulara cevap verildi ve gerekli bilgilendirmeler yapıldı.