Mardin ve Van'dan acı haberler art arda geldi: 7 şehit

Mardin ve Van'dan acı haberler art arda geldi: 7 şehit

Hainler azdıkça azıyor. Günün ilk acı haberi Mardin'den geldi. Akşam saatlerinde ise acı haberin adresi Van oldu.

Mehmetçik bugün terör örgütü PKK'ya son zamanları en ağır darbesini vurdu. Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki kırsal alanda 1'inci Komando Tugay Komutanlığı birliklerinin katıldığı ve hava taarruzlarıyla desteklenen, "Şehit Sağ.Üçvş. Mekan Şahin" operasyonunda şu ana kadar 33 teröristin öldüğü, 30 teröristin yaralandığı belirtildi. 

Ama ülkemizi üzüntüye boğan haberler Mardin ve Van'dan geldi. 

Mardin'in Dargeçit İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda şehitlerin sayısı 'si asker, 1'i köy koruyucusu 3 kişi şehit oldu.

İkinci karahaber akşam saatlerinde Van'dan geldi. 

Tandürek Dağı'ndaki çatışmada bir teğmen ve 3 uzman çavuş şehit oldu.

 Akşam saatlerinde Gülizar mevkiinde pusu kuran PKK’lı teröristler uzun namlusu silahlarla ateş açtı. Açılan ilk ateşte birçok askerin yaralandığı ve şehitlerin de olduğu bilgisine ulaşıldı. Bölgede takviye birliklerle geniş çaplı operasyon sürdürülürken, teröristlerle de yer yer çatışmaların sürdüğü belirtiliyor. Öte yandan, Van Valisi İbrahim Taşyapan yaptığı açıklamada "Bu akşam 8 şehidimiz olma ihtimali var. Ama rakamları henüz netleştiremediğimiz için onları yarın paylaşmayı uygun buluyoruz" dedi.

Dün aynı bölgede çıkan çatışmada 4 güvenlik görevlimiz şehit olmuştu.