Mina Başaran ve arkadaşları son yolculuğuna uğurlandı

Mina Başaran ve arkadaşları son yolculuğuna uğurlandı
Güncelleme:

İran'da düşen jette hayatını kaybeden 11 kişiden 9'unun cenazeleri bugün toprağa veriliyor. 8 kişi İstanbul, 1 kişi Konya'da uğurlanıyor. FETÖ kumpasıyla ordudan atılan pilot Melike Kuvvet'in tabutunun üzerine pilot tulumu bırakıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nden İstanbul’a gelmek üzere havalanan Başaran Holding’e ait özel jetin, İran’ın güneydoğusundaki Durk Enar köyü yakınlarına düşmesi sonucu, uçakta bulunan  iş insanı Hüseyin Başaran’ın kızı Mina Başaran ile arkadaşları Zeynep Coşkun, Ayşe And, Burcu Urfalı, Aslı İzmirli, Liana Hananel, Jasmin Baruh, Sinem Akay, pilotlar Beril Gebeş ve Melike Kuvvet ile hostes Eda Uslu yaşamını yitirmişti. İran’dan askeri kargo uçağıyla dün İstanbul’a getirilen 10 cenaze Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi.

Kazada yaşamını yitiren Beril Gebeş’in cenazesi ise  henüz Türkiye’ye gönderilmedi. Kazada hayatını kaybedenlerden bazıları bugün toprağa veriliyor.

İran'da düşen jette hayatını kaybeden 11 kişiden 9'unun cenazeleri bugün toprağa veriliyor. 8 kişi İstanbul, 1 kişi Konya'da uğurlanıyor. FETÖ mağduru pilot Melike Kuvvet'in cenaze töreni Konya'da yapılıyor. Kuvvet'in tabutunun üzerine binbaşı rütbesi olan pilot tulumu bırakıldı.

İran'da düşen Başaran Holding'e ait özel jette hayatını kaybeden 11 kişiden 9'u son yolculuklarına uğurlanıyor.

Cenazelerden 8'i İstanbul'da, 1'i ise Konya'da toprağa verilecek.

İSTANBUL

İran’daki kazanın kurbanları arasında olan Liana Kalma Hananel için saat 12.00'de Ulus Musevi Mezarlığı'nda cenaze töreni düzenlendi.

Törene Hananel'in ailesi, arkadaşları ve çok sayıda yakını katıldı. Törenin ardından Hananel'in tabutu omuzlara alınarak defnedileceği mezarlığa götürüldü. Bu sırada Liana Hananel'in eşi Erol Hananel'in gözyaşları içinde tabutu omuzladığı görüldü. 

Aynı uçak kazasında ölen Jasmin Baruh Siloni için de Aşkenaz Musevi Cemaati Mezarlığı'nda saat 13.30'da tören düzenlendi. Törene Baruh'un ailesi, arkadaşları ve yakınları katıldı. Törenin ardından Jasmin Baruh burada toprağa verildi.

Ayşe And ve Aslı İzmirli, Zincirlikuyu Camii'de düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuklarına uğurlandı. Her iki arkadaşın cenazelerinin camiye getirilmesi, aileleri ve yakınlarını gözyaşlarına boğdu.

Ayşe And ve Aslı İzmirli'nin cenazeleri saat 12.00 sıralarında Zincirlikuyu Camii'ne getirildi. Cenaze aracından indirilen Ayşe And'ın tabutuna annesi Ayşıl Eke de gözyaşları içinde omuz verdi. Tabutu musalla taşına kadar omuzlarında taşıyan anne, uzun süre tabuta sarılarak ağladı.

Aslı İzmirli'nin tabutunun başında da annesi annesi Gülay ve babası Coşkun İzmirli bekledi. Anne ve baba gözyaşlarına boğuldu. Her iki arkadaşın tabutları yan yana konuldu. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından da Ayşe And ve Aslı İzmirli Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanlıklarında toprağa verildi.

Hostes Eda Uslu için Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii'nde tören düzenlendi.

Mina Başaran, Sinem Akay ve Burcu Gündoğar Urfalı için ise İstanbul Ataköy 5. Kısım Camisi'nde ikindi namazına müteakip cenaze töreni düzenlenecek. Buradaki törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.

KONYA

Pilot Melike Kuvvet için, Konya'nın Karatay ilçesindeki Hacı Veyis Camii'nde tören düzenlendi.

Törene Kuvvet'in yakınları ve meslektaşları katıldı. Melike Kuvvet, 2014 yılında FETÖ kumpasıyla ''yüzbaşı'' rütbesindeyken ordudan atılmış ancak verdiği hukuk mücadelesiyle yeniden Hava Kuvvetleri'ne "binbaşı" olarak katılmaya hak kazanmıştı.

Mina Başaran ve arkadaşları son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 1

ŞEHİT PROSEDÜRÜ UYGULANDI, TABUTUNUN ÜZERİNE PİLOT TULUMU BIRAKILDI

Bu yüzden cenaze töreninde Melike Kuvvet için şehit prosedürü uygulandı. Tabutunun üzerine binbaşı rütbeli pilot tulumu koyuldu, saygı nöbeti tutuldu.

Anne Emine Umman ve ablası İlknur Kuvvet Çelik tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Melike Kuvvet'in naaşı, törenin ardından Üçler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ZEYNEP COŞKUN YARIN BURSA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Zeynep Coşkun yarın Bursa'da defnedilecek. Düşen jette hayatını kaybeden kaptan pilot Beril Gebeş'in cenazesi için kimlik tespit çalışmaları ise İran'da sürüyor.

Seçiniz...