MİT TIR'ları davasında yeni gelişme

MİT TIR'ları davasında yeni gelişme

Can Dündar, Erdem Gül ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun yargılandığı davada, mahkeme Berberoğlu'nun HTS kayıtlarını istedi.

MİT tırlarının durdurulması olayına ilişkin eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül ile birleştirilen dosya sanığı CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, "silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı. Gazeteci Soner Yalçın'ın tanık olarak dinlenilmesine karar veren mahkeme, Berberoğlu'nun kullandığı telefonun HTS (haberleşme tespit) kayıtlarının istenilmesini karara bağladı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki kapalı duruşmada, sanıklardan Enis Berberoğlu'nun 10 sayfalık savunmasını okuduğu öğrenildi.

Berberoğlu'nun savunmasında, gazeteci Soner Yalçın'ın tanık olarak dinlenilmesini talep ettiği belirtildi.

Duruşmada, ara kararını açıklayan mahkeme heyetinin, bu talebi kabul ederek, Yalçın'ın bir sonraki duruşmaya tanık olarak çağrılmasına karar verdiği kaydedildi.

Heyetin ayrıca, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) yazı yazılarak, davaya konu suçun işlendiği tarihte sanık Berberoğlu'nun kullandığı telefonun HTS kayıtlarının istenilmesini karara bağladığı ve duruşmayı 11 Ocak 2017'ye ertelediği aktarıldı.

AA