Müsilaj temizliği: Caddebostan Sahili maviye kavuşuyor

Müsilaj temizliği: Caddebostan Sahili maviye kavuşuyor
Güncelleme:

Marmara Denizi kıyısındaki 7 ilde dün eş zamanlı olarak başlatılan müsilaj temizliği kapsamında, Caddebostan Sahili’nde çalışmalar devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hazırlanan acil eylem planı çerçevesinde Marmara Denizi kıyısındaki 7 ilde dün eş zamanlı olarak başlatılan müsilaj temizliği çalışmaları ikinci gününde de tam gaz devam ediyor.

Bakan Kurum’un topyekun temizliğe start verdiği Caddebostan Sahili’nde çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten operasyon müdürü İsmail Özgönül, “Sadece 24 saat içerisinde yaklaşık 17 ton müsilaj toplayıp arıtma tesislerine ilettik. Ekiplerimizin gayretleri sayesinde Caddebostan’ı tekrar maviye kavuşturacağız” diye konuştu.

Müsilaj temizliği: Caddebostan Sahili maviye kavuşuyor - Resim : 1

Toplanan müsilajlar biyolojik arıtma tesislerine gönderiliyor

Marmara Denizi kıyısındaki 7 ilde eş zamanlı olarak yürütülen temizliğin ikinci gününde de ekiplerin hummalı çalışmaları tam gaz devam ediyor. Sahil temizlik ekipleri önce şişme yastıklarla yüzeydeki müsilajları hapsederek yayılmasını önlüyor, daha sonra da hem süzgeçlerle hem de vakum pompalarıyla müsilajları topluyorlar. Toplanan müsilajlar ise plastik tanklarda biriktirildikten sonra arıtma işlemleri için ileri biyolojik arıtma tesislerine gönderiliyor.

 "Gece gündüz çalışıyoruz"

Caddebostan Sahili'nde yürütülen temizlik çalışmaları hakkında konuşan operasyon müdürü İsmail Özgönül, "Sayın bakanımızın işaretiyle başladığımız çalışmalarımıza aralıksız şekilde devam ediyoruz. Caddebostan Sahili'nde 25 kişilik ekibimiz gece ve gündüz olmak üzere vardiyalı şekilde çalışıyoruz. Ekiplerimizin gayretleri sayesinde Caddebostan'ı tekrar maviye kavuşturacağız" diye konuştu.

"17 ton müsilaj topladık"

Özgönül, "Temizlik çalışmalarımız hem deniz açıklarında hem de kıyı şeridinde devam ediyor. Açıklarda bulunan 10 tekne dip temizliği yapıyor, biz ise kıyı şeridinde yüzeyde biriken müsilajları topluyoruz. Vakum pompaları ve süzgeçlerle aldığımız müsilajları plastik tanklarda depoluyoruz. Daha sonra tanklardaki suyu tahliye ediyoruz ve kalan saf müsilajı ise arıtma tesislerine gönderiyoruz. Çalışmalara başladığımız 24 saat içerisinde yaklaşık 17 ton müsilaj topladık" ifadelerini kullandı.