New York’ta "Şehidine Sahip Çık" Mitingi

New York’ta "Şehidine Sahip Çık" Mitingi

Union Meydanı'ndaki gösteri, açılan dev Türk bayrağı etrafında gerçekleşti

NEW YORK (AA) - Türkiye’de düzenlenen terör saldırılarına tepki amacıyla ABD'nin New York kentinde miting düzenlendi.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından organize edilen "Şehidine Sahip Çık" mitingi, çok sayıda kişinin katılımıyla Manhattan’daki Union Meydanı’nda gerçekleşti. TADF’a üye derneklerin de desteklediği miting, terör saldırılarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla ile başladı.

Mitinge katılanların açılan dev Türk bayrağının etrafında toplandıkları gösteride, teröre destek veren ülkeler ve başta PKK, PYD/YPG olmak üzere tüm terör örgütleri protesto edildi. Türk ve ABD bayraklarının açıldığı, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kalleş PKK hesap verecek" ve "Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde sloganlar atılan miting, çevreden geçen Amerikalıların da ilgisini çekti.

Gösteride konuşan TADF Başkanı Atilla Pak, federasyon olarak Türkiye’de yaşanan tüm terör olaylarını, Türkiye üzerinde oynanan oyunları ve oyuncularını lanetlediklerini belirtti.

Türk tarihinin terörist faaliyetlere verilmiş ağır karşılıklarla dolu olduğunu kaydeden Pak, "Başta Ankara’daki olmak üzere Türkiye’deki tüm terör saldırıları sadece askerlerimizi değil, tüm Türk toplumunu hedef almıştır. Kabul edilemez" dedi.

Konuşmasında, PYD/YPG politikası nedeniyle ABD yönetimini de eleştiren Atilla Pak, "Bir ABD vatandaşı olarak, Türkiye’nin 'terörist' dediği PYD/YPG’ye 'terörist değil' diyen ABD yönetiminden, buna bizi ikna etmesini istiyoruz. PYD/YPG’liler PKK’dan geçen teröristlerdir, onlar terörün merkezinden gelmektedirler" şeklinde konuştu.

Mitingde, organizasyona destek veren dernek temsilcileri de tepkilerini dile getirdi.