O ismin sağlık durumu çok ağırlaştı !

O ismin sağlık durumu çok ağırlaştı !

Kanser teşhisi konulunca tahliye edilip GATA’da tedavi altına alınan Balyoz sanığı Tuğamiral Çakmak’ın durumu ağırlaştı.

Balyoz davasında 18 yıl hapse çarptırılıp Hasdal Askeri Cezaevi’ne gönderilen Tuğamiral Cem Aziz Çakmak cezaevinde rahatsızlanmıştı. Vatan'dan Çağdaş Ulus'un haberine göre 2 Ocak 2014’te Adli Tıp Kurumu tarafından verilen raporla Çakmak’ın akciğer kanseri olduğu tespit edildi. Savcılık Çakmak’ın cezasını altı ay erteleyip tahliye etti. Bir süre sonra da Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği hak ihlali kararıyla tüm sanıklar tahliye edildi. Bir buçuk yıldır GATA’da tedavi gören Çakmak’ı hastanede ailesi ve silah arkadaşları yalnız bırakmazken Çakmak iki gün önce yoğun bakıma alındı. Çakmak’ın durumunun kritik olduğu belirtildi.

Hesabını kim verecek

GATA’da tedavisi süren gören Çakmak, ‘Katagulli ile tahliye olup hastaneye yatıyorlar’ sözlerini hatırlatıp, “Bu cümleyi kuranlar halimi görsün de vicdani hesaplaşması yapsın. 3 yıl tutuklu kaldım. Bu süreçte benim gibi birçok arkadaşım cezaevinde hasta oldu. Hatta yaşamını yitirdi. Bunun hesabını kim verecek” demişti.

Torun şifası

Çakmak’ı tedavi sürecindeyse kızları, damadı, eşi ve asker arkadaşları dışında ise düğünden sonra dünyaya gelen torunu Poyraz yalnız bırakmıyor. Torununun kendisi için hasta yatağında en büyük ilaç olduğunu belirten Çakmak ,”Yaşadıklarımızdan habersiz olan torunum hastanedeki en büyük şifa kaynağım” diye konuşmuştu.