Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"Türkiye'de çok güzel işler oluyor. Bakın dünyada küresel kriz daha devam ediyor. Avrupa'daki pek çok ülkede büyüme neredeyse sıfıra yakın ama Allah'a şükür biz krize rağmen sizlerin duasıyla dört dörtlük büyüyoruz. Büyümeye devam edeceğiz"

AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de çok güzel işlerin olduğunu belirterek, "Bakın dünyada küresel kriz daha devam ediyor. Avrupa'daki pek çok ülkede büyüme neredeyse sıfıra yakın ama Allah'a şükür biz krize rağmen sizlerin duasıyla dört dörtlük büyüyoruz. Büyümeye devam edeceğiz" dedi.

Eroğlu, Afyonkarahisar Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "Toplu Temel Atma ve Orman Köylülerini Kalkındırmaya Yönelik Gelir Getirici Tür ve Orköy Sertifika Dağıtım Töreni"nde yaptığı konuşmada, sadece Afyonkarahisar'da değil, bütün Türkiye'de, Orta Asya'da, Kafkasya'da, Balkanlar'da ve Afrika'da çalışacaklarını, şanlı bayrağı her yerde dalgalandıracaklarını belirtti.

Her tarafta yolların "Afyon kaymağı" gibi olduğunu, dağların delinerek yol yapıldığını ifade ederek, "Eski Türkiye'de Bolu Tüneli'ne başlamışlar, 30 40 yıl önce yapamamışlar. Burayı patates deposu mu yapsak, yoksa kapatsak mı' diye düşünüyorlar. Ama biz geldik Allah'a şükür Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla onun gibi kaç tane tüneli açtık" diye konuştu.

Eroğlu, millete hizmet sevdası,hizmet aşkı olunca çok daha güzel hizmetler yapıldığını aktardı.

Afrika'daki milyonlarca insana su götürdüklerini de anlatan Bakan Eroğlu, "Türkiye'de çok güzel işler oluyor. Bakın dünyada küresel kriz daha devam ediyor. Avrupa'daki pek çok ülkede büyüme neredeyse sıfıra yakın ama Allah'a şükür biz krize rağmen sizlerin duasıyla dört dörtlük büyüyoruz. Büyümeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Şu ana kadar verdiği 145 müjdeden 110'unun tamamlandığını, diğerlerinin de bu yıl biteceğini vurgulayan Eroğlu, barajlar ve göletlerle donattıkları Afyonkarahisar'ı, barajlar ve göletler diyarı haline getireceklerini kaydetti.

Afyonkarahisar'ın yatırımlarla şaha kalktığını bildiren Eroğlu, şöyle devam etti:

"Daha iyileri de yapılacak inşallah. Eskiyle yeni arasındaki farkı da söylemek istiyorum. 2003 yılında DSİ Genel Müdürlüğüne geldiğimde gördüğüm manzara karşısında hayretler içinde kaldım. Afyonkarahisar'ın su problemi var. Barajın temeli atılmış, çoğu dere ıslahları iz ödenek ile bir milyon liralık ödeneklerle bekliyor. İnanın bütün yatırım miktarı bizim bugün Afyonkarahisar'da temelini attığımız yatırımlar kadar yoktu. Şu ana kadar en büyük yatırımları yapan iki bakanlık var. Orman ve Su işleri Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı. Ben her gelişte bir müjde veriyorum."

Konuşmanın ardından toplu temel atma töreni gerçekleştirildi.