''22 saatlik'' vekillere piyango vurdu !

''22 saatlik'' vekillere piyango vurdu !

7 Haziran'da vekil seçilen ve Meclis'te sadece 22 saat çalışan vekiller ömür boyu ücretsiz sağlık hizmeti gibi haklardan faydalanabilecek..

TBMM yeniden seçim kararı nedeniyle 25. dönemde sadece 22 saat çalıştı. Yaklaşık 5 ay milletvekilliği yapacak olan ve 1 Kasım için de yeniden aday gösterilmeyen 36 milletvekili ise, ömür boyu ücretsiz sağlık hizmeti ve yeşil pasaporta kavuştu.

Bu vekiller 2 yıl milletvekilliği yapmadıkları için halen 8 bin 190 lira olan ballı maaşı ise hakedemedi. Tarihin en kısa süreli milletvekilleri ile birinci derece yakınları ömür boyu ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanacak. Sağlık giderlerinin tümü TBMM tarafından ödenecek. Kendileri ve aileleri de yeşil pasaport da taşıyacak.

22 SAATLİK VEKİLLER

Meclis 7 Haziran seçimlerinin ardından 8 toplantı yaptı, yeni seçilen vekiller toplam 22 saat 23 dakika çalıştı. Yemin töreninin yapıldığı ilk birleşim 9 saat 42 dakika sürdü. Meclis Başkanlığı seçimlerinin yapıldığı 30 Haziran birleşimi 2 saat 36 dakika, 1 Temmuz birleşimi de 2 saat 13 dakika devam etti. 7 Temmuz’da TBMM sadece 2 dakika çalıştı. UNIFIL tezkeresi 8 Temmuz’da ele alındı ve 2 saat 6 dakika devam etti. Meclis Başkanlık Divanı üyelerinin seçildiği birleşim 39 dakika,  7. birleşim 2 saat 12 dakika, CHP’nin olağanüstü toplantı çağrısıyla yapılan 29 Temmuz’daki 8. birleşim de 2 saat 53 dakika sürdü.

7 Haziran’da ilk kez vekil seçilen ve önümüzdeki seçimlerde de yeniden aday yapılmayan 5 aylık 36 vekilin milletvekillikleri, 1 Kasım günü sona erecek. Sadece 23 saat çalışan ve eski vekil sıfatı kazanan isimler şöyle:

Sadullah Kısacık (Adana), Remziye Sıvacı (Afyon), Nevzat Palta (Aksaray), Mehmet Atay (Aydın), Şemsettin Emir (Edirne), Serpil Bulut (Elazığ), Erol Durmaz (Erzincan),  Mehmet Algan (Hatay), Osman Can, Hüseyin Yayman, Ethem Tolga, Özlem Zengin, Abdürrahim Boynukalın, Uğur Işılak, Mustafa Afşin Yazıcıoğlu (İstanbul), Cemil Şeboy (İzmir), Mehmet Uçum (Kars),  Ahmet Doğan, Kemal Tekden, Havva Talay Çalış (Kayseri), Hamdi Irmak (Kırklareli), Cemalettin Kaflı (Kocaeli), Gülseren Işık (Konya), Mustafa Gültak, Muhsin Kızılkaya (Mersin), Hasan Kökten (Muğla), Ali İnci (Sakarya),  Mazhar Bağlı, Hamide Sürücü (Şanlıurfa), Fatma Gaye Güler (Tokat)

CHP: Murat Özçelik(İstanbul)

MHP: Durmuş Yalçın(Karabük) Zeynel Balkız (Manisa)

HDP: Remzi Özgökçe, Selami Özgöçer (Van) Hatice Sevitekin (Siirt)