3 dönem kuralı ne olacak ?

3 dönem kuralı ne olacak ?

Taner Yıldız, erken seçime gidilmesi durumunda AK Parti'deki 3 dönem kuralının nasıl işleyeceğine ilişkin açıklama yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız AK Parti'deki 3 dönem kuralıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Koalisyon kurulmaması ve erken seçime gidilmesi durumunda 3 dönem kuralının kendileri için işleyip işlemeyeceğinin sorulması üzerine Yıldız, "Ülkenin gerçekleriyle yüzleşen partilerin yeni söylemlerde bulunacağına inanıyorum. O açıdan 3 dönem kuralı ne getirir ne götürür, bundan sonrasıyla alakalı erken seçim olma ihtimali nasıl uygulanır bunların hepsini zamana bırakalım" diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Oy oranları artmadığı halde, bazı partilerin zafer kazanmış gibi görüntü sergilemelerinin bir göz boyama olduğunu söylemem lazım" dedi. Koalisyon kurulmaması ve erken seçime gidilmesi durumunda 3 dönem kuralının kendileri için işleyip işlemeyeceğinin sorulması üzerine Yıldız, "Şimdiden bunları konuşmanın erken olduğu kanaatindeyim.

Bunlar ihtimal dahilindedir. Erken seçim bu kurguların, ihtimallerin dışında değildir ama ben önümüzdeki özellikle 3 haftanın hem zihni hem de pratikte dinamik geçeceğine inanıyorum. Hissi açıklamaların yerini gerçekçi açıklamalara bırakacağına inanıyorum. Ülkenin gerçekleriyle yüzleşen partilerin yeni söylemlerde bulunacağına inanıyorum. O açıdan 3 dönem kuralı ne getirir ne götürür, bundan sonrasıyla alakalı erken seçim olma ihtimali nasıl uygulanır bunların hepsini zamana bırakalım" yanıtını verdi.