Abdullah Gül'e koalisyon sorusu

Abdullah Gül'e koalisyon sorusu

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, oyunu İstanbul'da kullandı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, oyunu Beykoz Çubuklu İlkokulu'ndaki 1139 No'lu sandıkta kullandı.

Abdullah gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte saat 11.45 sıralarında oy kullanacağı okula geldi. Sandık görevlileriyle selamlaşan Gül çifti, oy pusulalarını alarak ayrı kabinlerde oy verme işlemini gerçekleştirdiler. Hayrünnisa Gül'ün oyunu sandığa atmasının ardından Abdullah Gül oyunu kullandı. Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Abdullah Gül, "Demokrasinin en güzel yanı bu şekilde seçimlerle milli iradenin ortaya çıkmasıdır. O da bugün olacak. İnşallah bugün memleketimiz için hayırlı olur. Bütün vatandaşlarımızın, bu vatandaşlık görevini yapması, gelip oyunu kullanması çok önemlidir. inşallah neticeler de memleketimiz için hayırlı olur" diye konuştu.

"HERKES ELİNDEN GELENİ YAPACAKTIR"

Bir gazetecinin koalisyon iddiarıyla ilgili bir sorusuna Gül, "Millet artık kararını veriyor. Herkes konuştu. Açık seçik herkesin düşüncelerini ifade ettiği bir seçim kampanyası neticesinde millet artık iradesini sandığa yansıtacak. Bundan sonra Türkiye'de hep beraber olma ve ülkemizin, çocuklarımızın geleceği için eminim ki herkes elinden geleni yapacaktır" şeklinde yanıt verdi.

Çubuklu İlkokulu'nda oy veren vatandaşlar aracına binen Gül çiftini alkışlarla uğurladı. Öte yandan Gül'ün oy verdiği sandıkta

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT)'nın görevlendirdiği İtalyan Parlamentosu'ndan iki gözlemci yer aldı.