AK Parti DP ile SP'ye göz koydu !

AK Parti DP ile SP'ye göz koydu !

Demokrat Parti ve Saadet Partisi cephelerinden AK Parti ile işbirliği iddialarına yanıt geldi..

AK Parti, Saadet Partisi (SP) ve Demokrat Parti (DP) ile seçim ittifakı için pazarlık yapıyor. SP ile milletvekli sayısında anlaşamayan AK Parti’nin, DP ile el altından sürdürdüğü pazarlık ise “borçlarına karşılık partinin tüzel kişiliğinin de devralınacağı” iddialarının kamuoyuna yansıması üzerine zora girdi.

Hürriyet'ten Turan Yılmaz ile Rıza Özel'in haberine göre DP genel başkanı Gültekin Uysal, dün düzenlediği basın toplantısında ‘Borçlara karşılık ittifak’ iddiasını ‘ahlaksızlık’ diye niteleyerek, “DP, marabasıyla birlikte satılık bir köy değildir” dedi.

Ak Parti ile SP arasında dünkü görüşmede de sayı konusundaki anlaşmazlık aşılamadı. AK Parti adına eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SP adına da Teşkilat Başkanı Hasan Bitmez ile Seçim İşleri Başkanı Mehmet Karaman arasındaki görüşmede SP, Meclis’de grup kurmalarını sağlayacak 20 milletvekili ısrarını sürdürdü.

AK Parti ise seçilmesi garanti olabilecek 7-8 milletvekili önerdi. SP bu teklifi geri çevirdi. Partinin etkili isimlerinden Oğuzhan Asiltürk, Hürriyet’e, bu koşullarda bir seçim işbirliği olamayacağını söyledi.