Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

"Taviz vermeden, üniter yapıya zarar getirmeden, demokratik özerklik teranesine iltifat etmeden, ana dilde eğitime iltifat etmeden, tek bayrak, tek millet, tek vatan, resmi dil Türkçe diyerek devlet millet el birliğiyle Türkiye 2023 hedeflerine koşar adım

MANİSA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Taviz vermeden, üniter yapıya zarar getirmeden, demokratik özerklik teranesine iltifat etmeden, ana dilde eğitime iltifat etmeden, tek bayrak, tek millet, tek vatan, resmi dil Türkçe diyerek devlet millet el birliğiyle Türkiye 2023 hedeflerine koşar adım yaklaşacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Özdağ, Misakı Milli'nin 96. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türk devletinin bekası için Kurtuluş Savaşı'nda, Trablusgarp'ta, Sakarya'da, Sarıkamış'ta olduğu gibi Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'da şehitler bulunduğunu anımsatarak, "Onlara çok şey borçluyuz" ifadesini kullandı.

İstiklal Marşı'nı yazan Mehmed Akif Ersoy'un "Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır" sözünü hatırlatan Özdağ, şunları kaydetti:

"Yeryüzünde hiçbir toprak için bu kadar insan şehit olmamış ve şehit kanı toprağa karışmamıştır. Eğer adına vatan diyeceğimiz bir toprak varsa, o da şu üzerinde yaşadığımız topraklardır. İstiklal Marşı da 'şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda' diyerek toprağımızın her avuçlanarak sıkılmasında, parmaklar arasından şehit kanlarının çıkacağını vurgulamaktadır. Her şehidimizin hesabı mutlaka sorulmalıdır, sorulacaktır. Ama ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Misakı Milli Türk Kurtuluş Savaşı'nın siyasi manifestosu olan altı maddelik bildirinin adıdır. İstanbul'da toplanan son Osmanlı Mebusan Meclis'i tarafından 28 Ocak 1920'de oy birliği ile kabul edilmiş ve 17 Şubat'ta kamuoyuna açıklanmıştır. Dolayısıyla, Misakı Milli Bildirisi Kurtuluş Savaşı'nın milli andı ve siyasi manifestosu olup, üniter yapı mutlak suretle korunmalıdır."

Özdağ, tek bayrak, tek devlet, tek millet ve resmi dil Türkçe'nin olmazsa olmazları niteliği taşıdığını vurgulayarak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye’de hiç kimse ama hiç kimse terörün devam etmesinden yana değildir. Terör mutlaka bitirilmelidir. Terörü sona erdirmek üzere kararlı mücadelemiz devam etmekte olup, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, istihbaratıyla, askeriyle, emniyetiyle çok güçlü bir devlettir. Taviz vermeden, üniter yapıya zarar getirmeden, demokratik özerklik teranesine iltifat etmeden, ana dilde eğitime iltifat etmeden, tek bayrak, tek millet, tek vatan, resmi dil Türkçe diyerek devlet millet el birliğiyle Türkiye 2023 hedeflerine koşar adım yaklaşacaktır."