AK Parti'de skandal iddia: ''Partiden ayrılmak isteyenlere videolu şantaj yapılıyor''

AK Parti'de skandal iddia: ''Partiden ayrılmak isteyenlere videolu şantaj yapılıyor''
Güncelleme:

Yaklaşan 2023 seçimleri öncesinde oy kaybı seçim anketlerinde gün yüzüne çıkan AK Parti'de kulisler şimdi bu şok iddia ile sarsıldı. İddiaya göre AK Parti ayrılmak isteyen isimlere gizli çekim kasetlerle şantaj yapılıyor. İddianın sahibi Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, geçtiğimiz akşam katıldığı bir yemekte öğrendiği çarpıcı bir bilgiyi bugünkü köşesinden paylaştı.

Pehlivan'ın yazısında yer alan iddiaya göre AK Parti'den istifa etmek isteyenleri vazgeçirmek için bir mekanizma kuruldu.

Pehlivan, söz konusu mekanizmanın işleyişini şöyle anlattı:

"Nasıl olduğu bende kalsın ama, tam da o sırada öğrendim: Neymiş, AKP’den istifa etmek isteyenleri vazgeçirmek için bir mekanizma kurulmuş... Neymiş, sakladıkları özel hayatları takip edilip kayıt altına alınıyormuş... Neymiş, toplanan görüntülerle hazırlanan dosyalar hem parti lideri Erdoğan’a hem de takip edilen AKP’liye gösteriliyormuş..."

Pehlivan söz konusu durumla ilgili "sorsan iyilikleri için yapılıyormuş" değerlendirmesini yaparken "Ama aslında “Sakın gitme, gidersen bunlar ifşa olur” deniyormuş. Yani, AKP gemisi batarken kaçışları önlemek için “şantaja” başvuruluyormuş." ifadelerini kullandı.

 

Barış Pehlivan'ın Cumhuriyet gazetesindeki yazısının tamamı için...