AK Parti'den yerel seçimlerde ''Türkçe'' atağı

AK Parti'den yerel seçimlerde ''Türkçe'' atağı
Güncelleme:

AK Parti yönetiminin yerel seçimlerde aday olacak isimlere birer "Türkçe" dosyası vererek yabancı tabelaların Türkçeleştirililmesini sağlanacağı mesajının yerel seçimlerde verilmesini sağlayacak.

AK Parti’de ilçe belediye başkan adaylarının yüzde 90’ı belirlenirken, Cumhurbaşkanlığı Kültür-Sanat Politikaları Kurulu, seçilecek başkanların önüne bir ‘Türkçe’ dosyası koymaya hazırlanıyor. Çalışma ile, yabancı dillerdeki tabelaların Türkçeleştirilmesi sağlanacak. Konu, AK Partili belediyelerin seçim vaatlerinde de yer alacak.

Cumhurbaşkanlığı’na bağlı politika kurulları da ikinci yüz günlük programda aktif rol alacak. Kültür Sanat Politikaları Kurulu, Türkçe’nin etkin kullanımı ve tabela kirliliğine karşı öneriler geliştirecek.

TEŞVİK VERİLECEK

Yeni Şafak’tan Fazlı Şahan’ın haberine göre; kurulun bu süreçte esnaf odaları dahil sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerini alacak. Daha sonra konuyla ilgili politikalarını belirleyip öneri sunacak. Bu kampanya doğrultusunda yabancı olan işletme isimlerinin Türkçe isimlerle değiştirilmesi konusunda teşvik verilmesi de gündemde.

TABELALAR YENİDEN

Uzun soluklu olarak yürütülecek olan kampanya kapsamında yerel yönetimlere de önemli görev düşecek. Yerel yönetimlerin seçim sonrasında öncelikli işlerinin başında, Türkçenin etkin kullanılmasını teşvik ve görüntü kirliğine neden olan tabelaların kaldırılmasına yönelik çalışmalar yürütülecek.

 

Yeni Şafak

Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu'nun uyuşturucu test sonucu belli oldu Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu'nun uyuşturucu test sonucu belli oldu Geçtiğimiz aylarda evlenen güzel oyuncu anne oldu Geçtiğimiz aylarda evlenen güzel oyuncu anne oldu Ünlü ekonomist altın ve gümüş için 2026 yılı yatırım stratejisini verdi Ünlü ekonomist altın ve gümüş için 2026 yılı yatırım stratejisini verdi Ünlü türkücünün ölümünün ardından açılan 18 milyon TL'lik miras davasında karar çıktı! Ünlü türkücünün ölümünün ardından açılan 18 milyon TL'lik miras davasında karar çıktı! Araç satın almak isteyen bir vatandaş daha ''Sazan Sarmalı''na dolandı! Araç satın almak isteyen bir vatandaş daha ''Sazan Sarmalı''na dolandı! Türkiye buz kesecek: Çok sayıda ilde kuvvetli kar yağışı bekleniyor Türkiye buz kesecek: Çok sayıda ilde kuvvetli kar yağışı bekleniyor Milli Eğitim Bakanı Tekin'den karne günü Atatürk'süz karne eleştirilerine böyle yanıt verdi Milli Eğitim Bakanı Tekin'den karne günü Atatürk'süz karne eleştirilerine böyle yanıt verdi Yastık altında altın biriktirenler dikkat! Bakanlık yeni sistemi madde madde anlattı Yastık altında altın biriktirenler dikkat! Bakanlık yeni sistemi madde madde anlattı Müge Anlı canlı yayında eşinin üzerinden tüm erkeklere sitem etti Müge Anlı canlı yayında eşinin üzerinden tüm erkeklere sitem etti Piyasaların kurdu Mark Mobius altın yatırımcısına alım fiyatı verdi! Piyasaların kurdu Mark Mobius altın yatırımcısına alım fiyatı verdi!
Güllü'nün oğlundan şok suçlama: ''Annemin hayatını mahvedenlerden biri o!'' Güllü'nün oğlundan şok suçlama: ''Annemin hayatını mahvedenlerden biri o!'' Galatasaraylıları yıkacak ayrılık sinyali: ''Evine daha yakın olmak istiyor'' Galatasaraylıları yıkacak ayrılık sinyali: ''Evine daha yakın olmak istiyor'' Türkiye'nin ünlü hayvanat bahçesi tarihe karıştı Türkiye'nin ünlü hayvanat bahçesi tarihe karıştı Bakan'dan canlı yayında petrol müjdesi: ''Gabar'ı 3'e katlayacak potansiyel var!'' Bakan'dan canlı yayında petrol müjdesi: ''Gabar'ı 3'e katlayacak potansiyel var!'' Trafikte bunu yapan yandı: İstanbul'da sadece 2 saatte 44 bin TL ceza yazıldı! Trafikte bunu yapan yandı: İstanbul'da sadece 2 saatte 44 bin TL ceza yazıldı! Phuket tatili olay olmuştu... Güzel şarkıcı ile belediye başkanı aşkı doğrulandı Phuket tatili olay olmuştu... Güzel şarkıcı ile belediye başkanı aşkı doğrulandı Üniversitede görülmemiş skandal: Kendisini öğrenci olarak sisteme kaydetmiş! Üniversitede görülmemiş skandal: Kendisini öğrenci olarak sisteme kaydetmiş! Gece kulübünde genç kızlarla kaçamak gecesi tuzağı ifşa oldu: Çok sayıda gözaltı var! Gece kulübünde genç kızlarla kaçamak gecesi tuzağı ifşa oldu: Çok sayıda gözaltı var! Protestolarla sarsılan İran'da hayat pahalılığına karşı yeni formül Protestolarla sarsılan İran'da hayat pahalılığına karşı yeni formül Hafta sonunun hava durumu raporu açıklandı: Dondurucu soğuklarla birlikte kar geri geliyor! Hafta sonunun hava durumu raporu açıklandı: Dondurucu soğuklarla birlikte kar geri geliyor!