AK Partili eski bakan: ''4 Bakan Yüce Divan'da yargılansın istedim''

AK Partili eski bakan: ''4 Bakan Yüce Divan'da yargılansın istedim''
Güncelleme:

AK Partili eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 17-25 Aralık sürecinde gündeme gelen yolsuzluk iddiaları ardından ‘şok olduğunu’, bunları daha önce duymadığını öne sürdü. Dinçer, 4 bakanın Yüce Divan’da yargılanması için oy verdiğini açıkladı

2011-2013 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı yapan eski AKP’li Ömer Dinçer, 17-25 aralık operasyonları ardından 4 bakan hakkında Meclis’te yapılan oylamada Yüce Divan’da yargılanmaları yönünde oy verdiğini açıkladı. Dinçer, kendi kopuşunun o dönem başladığını söylerken, “Partide kendi arkadaşlarımın yolsuzluk yaptığına dair hiçbir şeye şahit olmamıştım. Belki duymamıştım. Bu durum kendi işime çok odaklanmamdan kaynaklanıyor olabilir” iddiasında bulundu.

Dinçer, Şehir Üniversitesi üzerinden yürüyen tartışmalara dair T24’ten Candan Yıldız’ın sorularını yanıtladı. Dinçer, “Sizin açınızdan kopuş nerede başladı?” sorusuna 17-25 Aralık dönemini işaret ederek şu yanıtı verdi:

“Benim ilk kopmaya başladığım an 17-25 Aralık meselesidir, 2013 yılının sonları. Gerçekten görev yaptığım süre içerisinde, partide kendi arkadaşlarımın yolsuzluk yaptığına dair hiçbir şeye şahit olmamıştım. Belki duymamıştım. Bu durum kendi işime çok odaklanmamdan kaynaklanıyor olabilir. Yani bir şeyin olup olmadığı ayrı bir mesele, sizin onun farkına varıp varmamanız ayrı bir mesele. Bu olaylar ortaya çıktığında şok olmuştum, inanamamıştım. Gerçekten mesai arkadaşlarımız bunu yapmış veya yapmamıştı, ama parti bunun gerçekliğini tartışmalı ve bütün gücüyle doğruya ulamaya çalışmalıydı. Bir grup içinde hatalar ve yanlışlar olma ihtimali her zaman vardır ve her grupta olabilir. Burada önemli olan partinin bu durumlar karşısında takındığı tavır ve geliştirdiği politikalar daha önemlidir. Yüce Divan’a gitsinler diye oy verdim. Yargıda aklanmış olsalardı, belki o insanlar için de daha iyi olurdu.”