AK Parti'nin Ankara adayı Altınok, 2019 seçimlerinin ardından 600 personeli işten çıkarmış

AK Parti'nin Ankara adayı Altınok, 2019 seçimlerinin ardından 600 personeli işten çıkarmış
Güncelleme:

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı açıklandıktan sonra "Kimseyi işten çıkarmayacağız" ve "Personele zam yapacağız" vaadinde bulunan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un 2019 seçimlerinden sonra 600 personeli işten çıkardığı ve Keçiören Belediyesinde sendika olmadığı ortaya çıktı.

Dün ATO Kongre Merkezi'nde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 48 ildeki belediye başkan adaylarını duyurmuştu.

Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için de Keçiören'in AK Partili Belediye Başkanı Turgut Altınok'un ismini açıklamıştı.

Cumhur İttifakı'nın 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanlığı için aday gösterdiği AK Partili Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un ilk vaatlerinden biri belediye çalışanlarına dokunmamak olurken Altınok'un 5 sene önce yapılan seçimlerin ardından 600 personeli işten çıkardığı ortaya çıktı.

Adaylığının resmen ilan edilmesinin ardından konuşan Turgut Altınok, ABB'de çalışan işçilere seslenmiş ve "Hiç kimsenin ekmeğiyle, rızkıyla oynamayacağız, ABB'de çalışan işçi kardeşlerimizin maaşlarına zam yapacağız" demişti. 

Ancak Turgut Altınok'un 2019'da AK Parti'den Keçiören Belediye Başkanı seçildikten sonra 600 personeli işten çıkardığı ve Keçiören Belediyesinde sendika olmadığı ortaya çıktı.