Akşener çok iddialı konuştu !

Akşener çok iddialı konuştu !

MHP Genel Başkan adayı Akşener İzmir'de yaptığı konuşmasında çok iddialı sözlerde bulundu.

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda yaptığı mitingde Cumhurbaşkanı, Ak Parti Hükümeti ve MHP yönetimini eleştirdi. Akşener, 15 Mayıs'ta Kongre'nin yapılacağını belirterek, "Korkunun ecele faydası yok. Geliyoruz, iktidar olacağız. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanı da ülkücü olacak" dedi.

Meral Akşener, MHP eski İl Başkanı Musavvat Dervişoğlu'nun anonsuyla Gündoğdu Meydanı'nda yaklaşık 15 bin kişinin "Başbakan Meral" sloganlarıyla çıktı. Akşener, bu sloganlara karşılık "Her gittiğim yerde "Başbakan Meral" dediniz. Bir Başbakan'a maloldunuz. Hani diyorlar ya "Milli irade" diye. Buyrun milli irade burada, Gündoğdu Meydanı'ında" dedi. Akşener, 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarını hak etmediklerin, MHP'nin potansiyeli çok daha yüksek bir parti olduğunu söyledi. Ülkücü iradenin iktidar olmasını isteyen iradenin sesini duyduklarını belirten Akşener "Harekete geçtik ama her türlü hakaret ve iftiraya uğradık. Korkutacaklarını, yıldıracaklarını, geriye adım attıracaklarını zannettiler. Onlar ülkücü iradeyi, Türk milletini, Türk kadınını tanımıyor" dedi.

'BİZE PARALEL DİYENLER YAMUK'

Mahkeme'nin 548 imzayı dikkate alarak Kurultay'ın önünü açan kararı verdiği güne dikkat çeken Akşener, "Ertesi gün havuz medyasının, yandaş medyanın, saray medyasının 7 gazetesi, televizyon kanalları, başta ben olmak üzere 548 delegemizi MHP'ye operasyon yapmakla, darbe yapmakla suçladılar. Bize "paralel" dediler. Biz paralele değiliz. Ama bunları söylenlerin hepsi yamuk" dedi.

Akşener, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevden ayrılacağı AK Parti Kongresi'ne de dikkat çekti. Allah'ın sopası olmadığını belirten Akşener, "Asıl darbe AKP'ye ve Başbakan'a Saray tarafından yapıldı. Ama kimsenin gıkı çıkmıyor. Bir başbakan, tarafsız olması gereken, tarafsızlık yemini etmiş bir Cumhurbaşkanı tarafından "Ben partinin lideriyim. Seni gönderiyorum" diyerek o Başbakan bir kenara kondu. Yeni başbakan aranıyor. Sarayın sesi olan bir milletvekili "profili düşük dikkati çekmeyen başbakan" arandığını söyledi. Bu Türk demokrasisi için ayıptır. Bu ülkenin her değerini, kurumunu yamuk hale getirdiğinizin göstergesidir. Oy veren seçmene yazıktır. Bu millete yazıktır. Hepimizin gözlerin önünde bir saray darbesi oldu. AKP 22 Mayıs'ta Kongre yapacak. 548 imzayı biz topladık. Kongreyi AKP yapıyor" diye konuştu.

'AÇIN KULAKLARINIZI, KOLTUKLARINIZDAN KALKIN'

Akşener, Kongre için MHP'li yöneticilerin direndiğini belirterek, "İlçelerdeki hakimlere suç işleterek kararlar aldılar. Neymiş kongreyi engelleyeceklermiş? Bu kutlu yürüyüş bir iktidar yürüyüşüdür. Bu yürüyüş Türkiye'nin her kurumunun darma duman edildiği bir dönemde siyaseti ve devletin kurumlarını yeni baştan tanzim etme yürüyüşüdür. Ülkücü iradenin Türk milletinin iradesinin hakim kılınması için yapılan yürüyüştür. Bu yürüyüş, sadece Meral Akşener'in Genel Başkanlık yürüyüşü değildir. Bunu anlamayanlara sesleniyorum. Kulaklarınızı Türk milletine tıkadınız. Oturduğunuz sandalyeleri eskittiniz. Kapıları kapattınız. Ne millete ne ülkücülerin sesine kulak verdiniz. Açın kulaklarınızı, çıkın odalarınızdan, kalkın koltuklarınızdan, eskitin ayakkabılarınızı. Gelin Gündoğdu Meydanı'nın sesini duyun. Bu sesin gereğini yapın" dedi. Akşener'i dinlemeye gelenler "Başbakan Akşener" sloganları attı. Bunun üzerine Akşener "Allah'ın izniyle tamamdır" dedi.

'ÜLKÜCÜ BİR CUMHURBAŞKANI "GAVUR İZMİR" DEMEZ'

Türkiye'de ülkücü bir Cumhurbaşkanı ve Başbakan olacağını söyleyen Akşener, "Ülkücü, bu meydandan çıkmış bir kişi İzmir için "gavur İzmir" der mi ? Demez. Peki İzmir'e niçin gavur İzmir dediler. Çünkü, İzmir 1919'da işgal edilmeye çalışılırken ilk kurşunun atıldığı yerdir. Hasan Tahsin'in hemşehrileri burada yaşar. Peki o döneme işgal güçlerin çeşitli yerlerde işbirlikçileri var. İzmir'de bu işbirlikçilerden yok. Olmadığı için "gavur İzmir" dediler. İzmir gavur değil. İzmir Türktür Türk. Şu meydandan çıkmış bir Cumhurbaşkanı "1919'dan sonra başlatılan tarihi reddediyorum" diyebilir mi?" dedi.

'NE İÇTİNİZ, HANGİ KAFADIR BU'

Akşener, 15 Mayıs kongre kararı sonrası bazı medya organlarında daha önce Devlet Bahçeli'ye her türlü hakaretleri yapanların, bu kez melek haline getirdiklerini, kendisini de o meleğin kanatlarını yolan şahıs durumunda olduğunu söyledi. Gençlerin diliyle bu duruma bir tespit yapmak istediğini belirten Akşener, "Ablalar, ağabeyler ne içtiniz siz? Hangi kafadır bu?" dedi. Akşener, Yargıtay'a kararın bir an önce verilmesi için müracat ettiklerini belirterek 15 Mayıs'ta kongrenin olacağını söyledi.

CUMHURBAŞKANI; BAŞBAKAN; MECLİS BAŞKANI ÜLKÜCÜ OLACAK

Akşener, "Korkunun ecele faydası yok. Geliyoruz. İktidar olacağız. Dedim ki Cumhurabaşkanı inşallah ülkücü olacak. Buradan Gündoğdu Meydanı'ndan çıktığını farzedelim. Bizim seçtiğimiz Cumhurbaşkanı ABD'ye gitti. Uçaktan inerken onbaşı, çavuş karşıladı. Ne yapar? Öbürü girdi. Bizimki biner uçağa geriye döner. Başbakan da bizden olacak. Bizim için koltuk meraklısı diyorlar ya! Evet için biz hepimiz koltuk meraklısıyız. Tüm koltukları istiyoruz. Meclis Başkanlığı koltuğunu da istiyoruz. Bilirim ki bizim Meclis Başkanımız "Anayasa'dan şu, bu çıkacak, Cumhuriyet'i kuranlar dinsizi diye asla demez. İnsaların arasına fitne koymaz" dedi. Akşener iktidara geldiklerinde ilk altı ayda terörün belini kımazlarsa gideceklerini söyledi.

'OT YOLDURTMAZSAM NAMERDİM'

AK Parti'nin 14 yıldır çok rahat olduğunu belirten Akşener, "ver yesin, ört uyusun" muhalefetinin etkili olamadığını söyledi. Akşener "Genel Başkan olursam seçime kadar öyle bir muhalefet yapacağız ki; şu muhteremlere ot yoldurmazsak namerdim" dedi. Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ağzından 1 Kasım'dan sonra 17-25 Aralıkla ilgili "Hırsızlık, yolsuzluk soruşturması" sözünü duymadıklarını söyledi.

İzmir'de öldürülen ülkücü üniversiteli genç Fırat Çakıroğlu'nu da anan Akşener, bir daha başka Fıratlara uzanan elleri kırmazsa namert olduğunu söyledi. Doğduğu köyün adının İzmir'de konuştuğu Gündoğdu meydanı ile aynı olduğunu belirten akşener "Rumeli kadınları adına söylüyorum ki; bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz. Bölmeye kalkanlar önce Türk kadınlarını, önce bizi karşılarında bulacaklar. Bizim iktidarımızdaTürkiye bir bayram sofrası olacak" dedi.