Bakan Bozdağ: Adil Öksüz'ü saklıyorlar

Bakan Bozdağ: Adil Öksüz'ü saklıyorlar

Adalet Bakanı Bozdağ, darbenin kara kutusu Adil Öksüz'ün başkaları tarafından saklandığını söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişiminin kritik ismi Adil Öksüz'ün başkaları tarafından saklandığını söyledi. Bozdağ, "Kişisel görüşüm onu birilerinin sakladığı, kaçırmak için uygun zamanı beklediği yönünde. Ama eninde sonunda yakalanacak" dedi. Bozdağ, Rus Büyükelçi Karlov suikastı için "Suikastçı teröristin FETÖ ile irtibatlı olduğu ortada" ifadesini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AHaber'de Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı. Bakan Bozdağ'ın açıklamaları şöyle: "TBMM'de anayasa değişikliği teklifine ilişkin 3 oylama yapıldı. CHP oylamanın yanlış yapıldığına dair aykırılıklar olduğunu göstermeye çalışıyor. Gizli oylama demek kabine girip perdeyi kapatmak değil. Genel Kurul'da oylama gizli yapıldı. Oylamanın gizliği kuralına TBMM'de uyulmaktadır. Başkanlık divanı bunu her aşamada söylüyor. CHP bunun aksini iddia ediyor ve kendini dedektif gibi görerek çalışıyor. Ben milletvekilliyim ve oyumun bilinmesi istiyorum. Bekir Bozdağ olarak Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçmesini doğru buluyorum ve oyumun evet olduğunu söylemek istiyorum.

TUTUKLU VEKİLLER OY KULLANACAK MI?

Meclis görüşmelerine katılma ve mecliste oy kullanma hukuka uygunlukla doğrudan alakalı bir konu. Anayasa iç tüzük çok açık, kişinin oy kullanması için genel kurulda olması şart. Milletvekilleri vekaleten oy kullanamaz. Tutuklu bir vekilin oy kullanma hakkı yoktur. Anayasaya göre Meclis'te olan oy kullanır.

PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI

ABD'de, Fransa'da cumhurbaşkanları partili o ülkelerde kıyamet mi kopuyor? Biz demokratik sosyal bir Cumhuriyetiz. Biz İran ile Suriye ile karşılaştırılamayız. Esad'ın anayasası ile bu anayasa arasında ilişki kurmak büyük bir çarpıtmadır. "OHAL'de anayasa görüşmesi yapılamaz" Bu akılalmaz bir ifade. O zaman meclisi OHAL'de olduğumuz için kapatacak mıyız? OHAL varken anayasa yapılır!

KILIÇDAROĞLU'NUN "15 TEMMUZ KONTROLLÜ DARBEDİR" LAFI

Sayın Kılıçdaroğlı çok laf söylüyor ve hep desteksiz söylüyor. 15 Temmzu konrollü darbe lafı FETÖ'ye yardımcı olmaktır. Her şeyi hep beraber yaşadık, şehitlerimiz var, gazilerimiz var. Bu argümanı kim kullandı! Fetullah Gülen bu argümanı kullandı. Onun etrafındakiler de bunu yaymaya başladı. İçeride de bu görevi CHP yapıyor. Ben Kılıdaroğlu'na Adil Öksüz ile ilgili bir belge ulaştı mı? Ulaştıysa siz bunu ne yaptınız? Güneş balçıkla sıvanmaz, ne kadar iftira atarsanız atın, gerçeği örtemezsiniz. Kılıçdaroğlu FETÖ propogandası yapıyor.

ADİL ÖKSÜZÜ BAŞKALARI SAKLIYOR

Adil Öksüz'ün başkaları tarafından saklanıldığını düşünüyorum. Şu ana kadar hiçbir yerde radara düşmedi. Kişisel görüşüm onu birilerinin sakladığı, kaçırmak için uygun zamanı beklediği kanaati var. Ama eninde sonunda yakalanacak.

YENİ ANAYASA

Yasama ve yürütme ayrı olsun istiyoruz. Değişiklik meclisi güçlendiriyor. 550 milletvekili sayısı 600'e çıkıyor. Yeni anayasa yasama teklifi yetkisini milletvekiline veriyor. Kanunların görüşülmesi sırasında milletvekilleri kendi görüşecek ve kendi adımlarını atacak. Bu da yasamayı güçlendiren bir gelişme. Şu anda bu görüşmeleri Bakanlar sevk ve idare ediyor. Hükümeti göreve getiren ve kuran sandıktır. Bugün hiç kimse hükümete rağmen etkin bir denetim yapılıyor denemez. Parlamenter Sistemi değiştirip, Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçiyoruz. Etkin bir Yasama denetimi olacak. Yargı bağımsızlığını da bu düzenleme güçlendiriyor. Bağımsızlığı ibaresinin dışında tarafsızlık ibareside geliyor.

Sorumlu Cumhurbaşkanı Sistemine geçiliyor. Cumhurbaşkanına yargı yolu açılıyor. Çift başlı yargı sorununa son veriliyor. CHP hükümet ne karar verirse yanlıştır diyor sürekli. Milletin seçtiği temsilcileri HSYK'ya seçilirse bunlar yanlış yapar mantığı milli iradeyi hazmedemeyenlerin yaptığı bir değerlendirmedir.

FESİH YETKİSİ 

Cumhurbaşkanının fesih yetkisi şu an ki anayasada var. 7 Haziran seçimlerinden sonra sayın Cumhrubaşkanı hükümet kurulamadığı için tekrar seçime gitmedi mi? (CHP, Cumhurbaşkanına fesih yetkisi Atatürk'e bile verilmedi' diyor denmesi üzerine) İşte abartılı çarpıtma bu! Atatürk ve İnönü döneminde, diğer Cumhurbaşkanları döneminde, parlamentoya verilmemiş bir yetki ilk kez bu anayasayla veriliyor. Bu anayasa parlamentoyu güçlendiriyor. Bu düzenlemeden sonra Cumhurbaşkanı parlamentoyu seçime götürürse kendisi de seçime gidecek.

GAZİANTEP'TEKİ ÇATIŞMA

Terör örgütleri, vardiya usulü çalışıyor. Bakıyorsunuz bir eylemi DEAŞ, sonrasındaki eylemi PKK işliyor... Baktığınızda vardiya usulü görülüyor. Terör örgütleri uluslararası güçlerin taşeronluğunu yapıyor. Tartışmasız bir konu bu.. Ortadoğu'daki planları için. Ben bunların hiçbirisinin başarılı olacağına inanmıyorum. Gaziantep'teki çatışma, izleri itibariyle bir örgütü işaret ediyor ama henüz şu örgüt diyemiyoruz. Elde veriler var İçişleri Bakanımızdan aldığım bilgiler var. Kamuoyu ile paylaşacaklar.. FETÖ, DEAŞ ya da PKK.. Bu örgütlerden bir tanesi..

KARLOV SUİKASTI

Siyasetçilerin hayatı her zaman tehlike altında olabilir. Sorumluluklarını yerine getirirken terörle mücadelede de etkin bir mücadele içindeler. Bu görevlede bulunan herkes bu yola çıkarken bu bilinçle yola çıkıyor: Herkes milleti ve devleti için elinden geleni yapıyor. Karlov suikastı siyasi bir suikast ve suikastçı teröristin FETÖ ile irtibatlı olduğu ortada."