Başkan Akgün’den Uysal’a Hodri Meydan!

Başkan Akgün’den Uysal’a Hodri Meydan!
Güncelleme:

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’den Ak Parti adayı Mevlüt Uysal’ın yeşil vaadine karşı manidar davet: Gel birlikte Bahçeşehir göletini de gezelim.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 2019 – 2024 arasında Cumhuriyetin100. yılı anısına 100 proje hayata geçirileceğini açıkladı.

“Başakşehir’i betonlaştırdın, Bahçeşehir’in yeşilini yok ettin”

Başkan Akgün; “Önümüzde Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamaları var. Bu nedenle bir buçuk yıldır 100. yıla yakışır projeleri devreye soktuk. Bu faaliyet döneminde Allah nasip ederse 100 projenin yüzde 50’si yeşil, yüzde 25 eğitim, yüzde 25 diğer işler olacak. Geçen gün karşı partimin adayı Büyükçekmece’de yeşilden bahsediyor. “Büyükçekmece’yi yeşillendirip sahilleri halka açacağım” diyor. Burada soruyorum; sevgili arkadaşım siz Başakşehir belediye başkanı olarak orayı betonlaştırdınız, Bahçeşehir’in en iyi en yeşil kent Habitat ödülünü gittim New York’tan ben aldım. Sen şimdi Bahçeşehir’in bütün yeşil sahalarını yok ettin. Betonlaşmış vahşi bir yapılaşmaya çevirdi. Kişi başına 8 metre kare yeşil alan düşüyor. Büyükçekmece’de yatay yapılaşmayı biz 40 yıldan beri devam ettiriyoruz. Bizim kat yüksekliğimiz ortalama 3 kattır. Siz gelmiş Büyükçekmece’de yeşilden bahsediyorsunuz. Sahiller tüm çevre halkını kucaklıyor, İstanbul bizim sahillerimizde gelip nefes alıyor. Siz alay edercesine halka açacağım sahilleri diyorsunuz” ifadesini kullandı.

“Metrobüs ihalesini iptal eden siz değil misiniz?”

Ak Parti adayınaa çağrıda da  bulunan Başkan Akgün şunları söyledi: “Büyükçekmece’de kendisine sabah kahvaltısı vermeye teklif ediyorum. Sahili de beraber gezeceğiz. Büyük Atatürk Parkı’nı birlikte gezeceğiz. Ama kendisinden de ricam şu olacak; benim 1993’te ödül aldığım Bahçeşehir’i de beraber gezelim. Eğer gelirse orayı da beraber gezeceğiz. Bunun dışında metroyu, metrobüsü getireceğim diyor. Büyükşehir belediye başkanı iken getiriniz de sizi bağlayan mı vardı? 25 yıldır İstanbul halkı bu şehri size emanet etmedi mi? Neden yapmadınız? Metroyu ulaştırma bakanlığına havale ettiğimizde sen de vardın. Metrobüs ihalesini siz geldiniz iptal ettiniz. Yoksa seçim yakın ben bunları seçimde halka söz vereyim diye mi vaat ediyorsunuz? Bizim aklımızda kimse alay etmesin. Hiç iktidarda olmazdınız gelir derdiniz ki ‘Ey Büyükçekmece halkı bize oy verin, bizi iktidar yapın size metrobüs getireceğiz’ o zaman deme hakkın vardı ama şimdi deme hakkınız yok. Büyükçekmece halkı akıllıdır. Eğitim ve kültür seviyesi yüksektir. Büyükçekmece ailemizle beraber Büyükçekmece’yi idare etmeye muktedirdir. Hep birlikte bu güzel şehri bu mutluluk şehrini büyütmeye devam edeceğiz.”