Büyükçekmece’nin parkları bahara hazırlanıyor

Büyükçekmece’nin parkları bahara hazırlanıyor
Güncelleme:

İstanbul’un en yeşil ilçelerinden Büyükçekmece’de yeşil alanlar, parklar ve bahçeler bahar mevsimine hazırlanıyor.

Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde tüm yeşil alanlarda budama, bakım, onarım ve dikim çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Parklara ilgi her geçen gün artıyor

Büyük Atatürk Parkı, 19 Mayıs Parkı, Rıfat Ilgaz Hababam Sınıfı Parkı gibi sadece Büyükçekmecelilerden değil, İstanbullulardan da büyük ilgi gören parklar bahar mevsimi öncesinde tek tek elden geçiriliyor. Ayrıca tüm yeşil alanlarda her mevsim mevsim şartlarına göre belirlenen çalışmalar gerçekleştirilirken, kış aylarında da budama çalışmaları, ağaç ve bitki dikim, havuz temizliği, bank ve park aletlerinin onarım ve bakımı, peyzaj çalışmaları gibi çeşitliliğe sahip çalışmalar gerçekleştirildi.

Çalışmalar 24 mahalleye yayıldı

Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar 24 mahallenin tamamında devam ediyor. Dizdariye Mahallesi Ünal Sokak ve Miray Sokak’ta budama, Yenimahalle Muhtarlığı’nda bahçe temizliği ve bakımı, Ekinoba Mahallesi Muhtarlığı’nda peyzaj çalışmaları, Adnan Kahveci Bulvarı’nda bitkilendirme çalışmaları, Celaliye Mahallesi Muratbey Caddesi’nde budama çalışması, Kamiloba Mahallesi Çalışkan Sokak’ta budama, Güzelce Mahallesi Hünkar Sokak’ta budama çalışmaları, Muratçeşme Mahallesi Ömür Sokak’ta ot biçimi gibi çok sayıda ve tüm Büyükçekmece’ye yayılmış olarak devam ediyor.