Çekmeköy'de Hüseyin Avni Sipahi mucizesi

Çekmeköy'de Hüseyin Avni Sipahi mucizesi
Güncelleme:

Yerel seçimlere 1 hafta kala son seçim anketleri de dikkat çeken bir yarışı da gözler önüne çıkardı.

Ada Araştırma'nın son yaptığı İstanbul'un ilçeleri yerel seçim anketi sonuçlarına göre İstanbul Çekmeköy'de AK Parti ile Demokrat Parti kafa kafaya yarışıyor.

Çekmeköy'de de seçimlerin AK Parti ile CHP arasında geçmesi bekleniyordu ancak devreye Çekmeköy'de 1999 ve 2004 yıllarındaki yerel seçimleri kazanarak 10 yıl boyunca Çekmeköy Belediye Başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Avni Sipahi girdi. Demokrat Parti'den aday olan Hüseyin Avni Sipahi son anketlere göre AK Parti'nin adayı Ahmet Poyraz ile kafa kafaya bir yarışın içerisinde.

Ada Araştırma'nın yaptığı son ankete göre Çemeköy'deki oy dağılımı şu şekilde:

Ahmet Poyraz.............% 37,8
Hüseyin Avni Sipahi.....% 36,4

Çekmeköy'de Hüseyin Avni Sipahi mucizesi - Resim : 1

SİPAHİ 2009 SEÇİMLERİNİ 350 OYLA KAYBETMİŞTİ

Çekmeköy'de 1999 ve 2004 yerel seçimlerini kazanarak 10 yıl görev yapan Sipahi, 2009 yılındaki seçimleri ise sadece 350 oyla kaybetmişti.

Hüseyin Avni Sipahi Kimdir?

Hüseyin Avni Sipahi 1962 Rize Çayeli'nde doğdu.1966 yılında ailece İstanbul'a yerleşti. İlk ve orta öğrenimini Sultançiftliği İlköğretim Okulu'nda tamamladıktan sonra 1980 yılında Haydarpaşa Lisesi'nden mezun oldu. 1981 yılında iş hayatına atılarak trafik müşavirliği ve sigorta acenteliği yaptı.

Anavatan Partisi'nde 1984 yılında aktif siyasete başladı. Çeşitli vakıf ve STK’ların yönetim kurulu üyesi ve başkanlığı yaptı. 1999 Yerel Seçimlerinde Anavatan Partisi Taşdelen Belde Başkan Adayı oldu ve seçimi kazandı. 2004 Yerel Seçimlerinde de seçimleri kazandı.

2009 Yerel Seçimlerinde CHP Çekmeköy Belediye Başkan Adayı oldu. Seçimi %1’lik gibi küçük bir farkla kaybetti. Çekmeköylü’nün iyi gününde kötü gününde var olan Sipahi, yardımseverliğinin yanı sıra eğitime büyük katkılara sunuyor. Kendi adını taşıyan 3 tane okul yaptı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.