Çevre bilincini anaokulundan başlatıyorlar

Çevre bilincini anaokulundan başlatıyorlar

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın kent genelinde başlattığı “Çevre Bilinci Eğitimleri” anaokulu öğrencilerini de kapsıyor.

Bu doğrultuda, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı İbrahimli Gündüz Bakım Evi ve Anaokulundaki çocuklara “Çevre Bilinci Eğitim” verildi. Yaklaşık 80 öğrencinin bulunduğu anaokulunda “Toprak ve Su” karakterleri ile öğrencilere geri dönüşümün önemi anlatıldı.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yetkilileri tarafından anlatılan eğitimlerde; cam, kağıt, plastik ve çöplerini geri dönüşümü ile çevrenin temiz tutulması konularında bilgilendirilme yapıldı.

Genellikle 3. ve 4. sınıf öğrencilerine uygulanan “Çevre Bilinci Eğitimleri” projesine kreş ve anaokullarının da dahil olmasıyla daha geniş kapsamla eğitimler devam ediyor.

Öğrenciler ve idare tarafından büyük bir ilgi ile karşılanan eğitim sonrası öğrencilere, Toprak ve Su kumbarası, yeşeren kalem ve eğitim paketleri (defter ve diş bakım seti) dağıtıldı.

Eğlenerek öğrenmeyi amaçlayan eğitimlere; 2016-2017 eğitim öğretim dönemi boyunca devam edilecek olup, yılsonuna kadar 100 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.