CHP'de Kemal Derviş şoku

CHP'de Kemal Derviş şoku

Vatan yazarı Murat Çelik bugünkü köşesinde CHP'deki "Kemal Derviş sıkıntısını" kaleme aldı.

CHP İstanbul adayı ve milletvekili Aykut Erdoğdu'nun canlı yayında Kemal Derviş ile ilgili yaptığı açıklamalar gündem oldu.

CHP'nin iktidar olması durumunda Kemal Derviş'in yeniden Türkiye'ye getirilmesi planına karşı çıkan Erdoğdu, “Kemal Derviş’e ihtiyaç yok zaten ben onun 2002’deki programını da başarılı bulmuyorum” açıklaması konuşulmaya devam ediyor. Ana muhalefet partisi içinde Derviş'e olumsuz bakış CHP'de soğuk duş etkisi yarattı.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge'de CHP'nin seçim bildirgesindeki ekonomi ayağını anlatan CHP'li Erdoğdu'nun Derviş ile ilgili görüşleri programa damga vurdu.

Erdoğdu'ya Derviş'i sorarak gündem oluşturan Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik, bugünkü yazısında program kaydını deşifre etti. CHP’li Erdoğdu'nun "Kemal Derviş’e ihtiyaç yok" açıklamasını köşesinin başlığına çeken yazar, programda Erdoğdu ile arasında geçen diyalogları köşesine taşıdı.

'SAMİMİ BİR ADAMIM'

Soruyorum:

- Burada olmayan ve siz çalışıp kazanırsanız, gelip ekonomiyi yöneteceğini bana vaat ettiğiniz biri var. Neden? Siz mi yeterli değilsiniz, o mu süper güç?

Aykut Erdoğdu derin bir nefes alıp yanıtlamaya başlıyor:

- Benim cevaplayacağım bir soru değil ama ben de samimi bir adamım, şu kadarını samimiyetle söyleyebilirim...

Araya giriyorum:

- Bu durum kafa karıştırmaz mı seçmen gözünde? Benim kafamı karıştırıyor.

'EKONOMİYİ ÇİÇEK GİBİ YÖNETİRİZ'

Ve Erdoğdu, söylediği gibi ‘samimiyetle’ şu cevabı veriyor:

- Yani karıştırıyorsa bir şey diyemem ben buna ama sonuçta bu partinin programının yazılmasında, bu partinin önceliklerinin belirlenmesinde, biz milletvekilleri belirleyici olduk. Çünkü genel başkanımız bize bu fırsatı yarattı. Kişisel görüşümü soruyorsanız, bence Kemal Bey’e (Derviş) çok ihtiyaç yok. Bizler bu ekonomiyi çiçek gibi yönetiriz. Çok daha iyisini yaparız. Bir şey daha söyleyeyim, bana sorarsanız, ben 2002 yılı programını çok da beğenmiyorum. Yani bilinenin aksine, durum bu.