Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de düzenlenen "Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda" programında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Denizli'nin güzel insanları, değerli hanımefendiler sizleri selamlıyorum. Ülkemizin en çok kadın işçi çalıştıran fabrikamızda siz değer üreten kadınlarımızda bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Aramızda fabrikamızda çalışan kadınlarımız ile girişimci kadınlarımız ve sivil toplum temsilcileri de var. Her fırsatta tekrarladığım gibi kadınları hayatın dışında tutan toplum, potansiyelinin yarısını dışarıda tutmuş olur. Kadın; azmi, birikimi ve mücadelesiyle ayrı bir yere sahiptir.

CUMHURİYET TARİHİNİN REKORUNU KIRDIK

Kadınlarımızın en az bir eğitim düzeyini tamamlama oranını yüzde 88 seviyesine biz getirdik. Kadınlarımıza verdiğimiz desteklerle hep yanlarında olduk. İş gücüne katılımı yüzde 36 ile Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. İstihdamdaki kadın sayısını da 10,5 milyona yaklaştırdık.

KOSGEB desteklerinin yarısına yakınını kadınlarımızın kullandığını görünce mutlu oluyoruz. Üretimin her alanında kadınlarımızın güçlendiğini görünce ülkemizin geleceğine umutla bakıyoruz. 150 milyon dolar ihracatı inşallah milyarlara çıkaracağız. Biliyorsunuz, bir dönem kadınlarımızın kimi zaman kıyafetini kimi zaman çocuğunu bahane ederek bırakın yönetim kurullarına, okullara sokmayan faşist bir zihniyetle mücadele ettik. Verdiğimiz büyük mücadele neticesinde ön yargıları, yanlış kabulleri geride bıraktık.

Kadınlarımıza olan güvenimizin en büyük tezahürü Türkiye'de Kadın kolları teşkilatlarına fiilen yer veren ilk parti ve genel başkan olmamızdır. Bugün itibariyle kadın kollarımızın üye kaydı 5 milyona ulaştı. Diğer partilerin üst üste koyun. Bizim kadın üyemiz kadar bunların üyesi yok.

TÜRKİYE YÜZYILI'NI DA ONLARLA BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

Kadınlarımız da bize sahip çıktı, bizim hep yanımızda oldunuz. Bizimle mücadeleye girecek olanların iki kere düşünmesi lazım. Çünkü biliyoruz ki kadının fendinin galip gelemeyeceği bir mücadele yoktur. Türkiye Yüzyılı'nı da onlarla birlikte inşa edeceğiz. Türkiye Yüzyılı'nın siyasi değil milli biz vizyon olduğunu söylüyoruz. Sizlerden de emeğinizle, tercihinizle katkıda bulunmanızı rica ediyorum.