Cumhuriyet’i hedef alan AK Partili isimden geri adım

Güncelleme:

İstanbul'da Esenyurt Belediyesi’nin “Demokratik laik hukuk devletinde yaşıyoruz ya. Bunlar bunun sonucudur. Aşırı istediğiniz özgürlüğün sonucudur bu” diyerek laikliği ve Cumhuriyet’i hedef alan AK Partili Meclis Üyesi Fatih Taşdemir, hedef aldığının CHP olduğunu söyledi.

İstanbul Esenyurt Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısı dün, Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt başkanlığında yapıldı. Toplantıya AK Partili Meclis Üyesi Fatih Taşdemir’in belediye bünyesinde eşitlik birimi kurulması ile ilgili tartışmalar sırasında söylediği sözler damga vurdu.

“ERKEKLE KADINI ÇIRILÇIPLAK HAVUZLARA KOYAN ZİHNİYET”

CHP’nin aile kurumunu yer altına aldığını da iddia eden Taşdemir, “Erkekle kadını çırılçıplak havuzlara koyan bir zihniyet, sizsiniz. Bunu nereden anlatıyorsunuz. Kime anlatıyorsunuz? Olayı bir müdürlüğün alt çalışması, strateji geliştirilmesi ile alakalı bir yönetmeliğin dışına taşırdınız. Bu aslında sizin, bir zihniyet tasavvuru yapıyorsunuz ya burada siz toplumu zaten ayırıyorsunuz. Bizim zihniyetimiz ne? Yok efendim, ‘Boşanma olayları en çok bu dönemde olmuş’ Bu ülkenin Cumhurbaşkanı mı diyor, gidin boşanın” diye konuştu.

“DEMOKRATİK, LAİK BİR HUKUK DEVLETİNDE YAŞAMANIN SONUCU”

Boşanma olaylarını ‘laik bir hukuk devletinde yaşamaya’ bağlayan Taşdemir şu ifadeleri kullandı:

“Kusura bakmayın. Demokratik, laik bir hukuk devletinde yaşıyoruz ya bunlar bunun sonucudur. Bunlar aşırı istediğiniz özgürlüğün sonucudur, bu. Yanlış algılıyorsunuz. Toplumsal cinsiyet eşitliği diyorsunuz ya, toplumsal haklar anlamında… Beş tane bayan Meclis üyemiz var, sizde iki tane. Madem ki kadın hakları, eşitliği savunuyorsunuz. Kalkıp bizim zihniyetimize laf edecek, son söz söyleyecek kişi sizsiniz. Her seferinde zihniyet ayrıştırması, toplumu ayrıştırıyorsunuz.”

“ERKEKLE KADIN BİRLİKTE HAVUZA GİRMEZ”

TELE1’den Gizem Özlen’in ulaştığı AK Partili Fatih Taşdemir, sözlerini, “Bize ahlaksız denildi. Sizin döneminizde boşanmalar arttı denildi. Muhafazakar kesimin bir anlayışı vardır. Erkekle kadın birlikte havuza girmez. Benim bahsettiğim anadan üryan değil. Benim kastım bu, ahlaksızlık buradan başlamıştır” diye açıkladı.

Cumhuriyet’i hedef almadığını söyleyen kadın ve erkeğin havuza girmesini “O dönemde insanlar istememesine rağmen böyle başlatılan şeyler” olarak nitelendirdi.
Taşdemir kastettiği dönemi “CHP” dönemi olarak nitelendirirken, “Ben CHP’nin ülkeyi yönettiği bir süreçten bahsediyorum. Tam olarak detay veremiyorum. Bu uygulamaya bakacaksınız ne zaman olmuş” diye konuştu.

SİZ ONU NASIL ANLARSANIZ

Taşdemir, Atatürk’ü hedef alıp almadığı sorusuna Atatürk’ün saygı duyduğu bir komutan olduğunu söyleyerek yanıt verirken, ‘erkekle kadının bir arada havuza girdiği dönem’ için ise “CHP’nin ülkeyi yönettiği dönemden bahsediyorum. Siz onu nasıl alırsanız” ifadelerini kullandı.

“KADININ ÖZGÜRLEŞMESİNİ ÜSTÜNÜ AÇMAK OLARAK DEĞERLENDİRİYORLAR”

CHP’li meclis üyelerinin ‘ahlaksız’ dediğini ve Ensar Vakfı örneği verdiklerini söyleyen CHP’li meclis üyeleri için, “Kadının özgürleşmesini üstünü açmak olarak değerlendiriyorlar” dedi. Taşdemir, “Ben muhafazkar kesim anlamında bunun yanlış bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Muhafazakar kesimin bunu istememesine rağmen ahlaksızlık başlatıyorsanız bizim cenahımızda bu şekilde karşılanmıştır” diye konuştu.

ANKA