Dursun Çiçek bu tazminatı beklemiyordu

Dursun Çiçek bu tazminatı beklemiyordu
Güncelleme:

Balyoz davasında tutuklanıp 4 yıl hapis yatan Dursun Çiçek'e 50 bin lira manevi, 39 bin lira maddi tazminat ödenecek.

Balyoz davasında 3.5 ay tutuklu kaldıktan sonra beraatine karar verilen emekli albay,CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek'e haksız yere 3.5 ay tutuklu kaldığı için 50 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verildi.

Mahkeme Dursun Çiçek'e ayrıca, tutuklu kaldığı süredeki maaş farkı, emekli keseneği kaybı, OYAK emeklilik yardım farkı olmak üzere ayrıca toplam 39 bin 361 lira da tazminat ödenmesine hükmetti.

Gazete Habertürk'ten Veli Sarıboğa'nın haberine göre; İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın karar duruşmasına davacı Dursun Çiçek ile avukat kızı İrem Çiçek katıldı.

Duruşmada, OYAK Genel Müdürlüğü ve ING Bank tarafından mahkemeye gönderilen yazılar üzerine bilirkişi heyeti oluşturulduğu ve dosyanın bu heyete gönderildiği belirtilerek, bilirkişi heyetinin hazırladığı 25 Ocak 2017 tarihli ek raporun dosyaya sunulduğu duruşma tutanağına geçirildi.

Davacı Dursun Çiçek, her ne kadar bazı aleyhe hususlar olsa da bilirkişi raporunun yerinde olduğunu belirterek "Bilirkişi raporuna göre mahkemece maddi tazminata, ayrıca dava dilekçemiz göz önüne alınarak manevi tazminata karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, haksız yere 3.5 ay tutuklu kalan Dursun Çiçek'e, 50 bin Lira manevi, tutuklu kaldığı süredeki maaş farkı, emekli keseneği kaybı, OYAK emeklilik yardım farkı kaybı olmak 39 bin 361 Lira maddi olmak üzere olmak üzere 89 bin 361 Lira ödenmesine karar verdi

10 BİN LİRALIK AVUKATLIK ÜCRETİ

Mahkeme heyeti, 10 bin 529 liralık vekalet ücretinin hazineden alınarak davacıya verilmesini de hükme bağladı.

Habertürk