Ekrem İmamoğlu'ndan ''nefret'' göndermesi

Ekrem İmamoğlu'ndan ''nefret'' göndermesi
Güncelleme:

CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Maltepe'de vatandaşlarla buluştu.

CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, son dönemde yaşanan ''nefret tartışmalarına'' Maltepe'de düzenlenen ''Samsunlular Buluşması''nda yanıt verdi. İmamoğlu, ''Öfke kusan, kin kusan, hatta 'Nefret edin', 'Nefret ettim', 'Nefret ederim' diye cümleler kuran insanlara şunu söylüyorum: Ben, İBB Başkan adayıyım. İnşallah da İBB Başkanı olacağım. Nefret öyle bir duygudur ki, içinizdeki kin duygusunu besler ve yakar, bitirir, bütün duygularınızı eritir, yok eder. Ben, bu şehre nefret etmek için yönetici olmayacağım, olmam da. Bu şehirde yaşayan tek bir kişiden bile nefret ederek yöneticilik yapılmaz. Nefretle yol yürüyen ve nefret duygusuna konuşan insanlar, zayıf insanlardır. Ben, gücünü toplumdan alan ve toplumun her ferdini seven bir insan olarak, sizin gücünüzle, güçlü bir insan olacağım. Her birinizden elde edeceğimiz duygularla herkesi seveceğim'' dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, bugüne kadar sokaklarda sürdürdüğü seçim turuna, bu kez ''sabah sporu'' ile başladı. Sarıyer Belgrad Ormanı Yürüyüş Parkuru'nda partililer ve vatandaşlarla buluşan İmamoğlu'na, eşi Dilek İmamoğlu da eşlik etti. İmamoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, partililer ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bu sırada Dilek İmamoğlu'nun yanına gelen bir kadın vatandaş, ''Biz sizinle görüşelim, orası ilgi alanı içinde'' diyerek espri yaptı. Vatandaşları fotoğraf çektirme taleplerini kırmayan İmamoğlu, ''Biraz da spor yapalım'' diyerek izin istedi. Bu sırada bir vatandaşın, kalabalık arasında görmekte zorlandığı İmamoğlu'nu kastederek, ''Aha da gördüm'' demesi, gülüşmelere yol açtı. Bir vatandaş da çocuğunu İmamoğlu'nun kucağına vererek poz vermesini istedi ve espriyi patlattı: ''Anası da gelsin. Anasını da aldı geldi.''

Piknik miting!

İmamoğlu, parkur girişinde mikrofonu alıp vatandaşlara kısa bir ''piknik mitingi'' yaptı. İmamoğlu, ''Belgrad ormanı dünya güzeli doğa harikası bir bölge. Elbette her yönüyle korunması ve yarınlara devredilmesi gereken bir miras. Çok zarar verildi İstanbul'a. Çok kötü işler yapıldı. Artık İstanbul'un ekseninin başka bir yöne evrilmesi lazım. Bu tür alanlar var etmemiz lazım bu kentte. Bunu başarmalıyız ve bunu başarırız da. Farkında mısınız? Biz, iki aydır konuşalı beri artık mega proje kayboldu gitti. Bir şey diyemiyorlar. Sadece çocuk diyorlar, kadın diyorlar ve gönülden bahsediyorlar, yeşil alandan bahsediyorlar. Çareleri kalmadı çünkü. Ama en azından şu kampanya döneminde bile doğruyu öğrettim. Bu güzel bir şey. Bir de yönetime gelirsek be şehre büyük kazanımlar elde edecek inşallah. Doğrunun, güzelin yanında olacağız. Doğanın, çocukların, hayatın yanında olacağız. Yeşil kuşaklar üreteceğiz bu kentte. Yaşam vadileri üreteceğiz. 20 milyon metre yeşil alan üreteceğiz. Onlar her ne kadar piyangodan bulmuş gibi anlatsalar da bizim kafamızda zaten bunları üretmek var. Bütün İstanbul'un böyle güzel olmasını diliyorum'' dedi.

Dilek İmamoğlu: ''Artık ben de maratondayım''

İmamoğlu, konuşmasının ardından yürüyüşüne devam etti. Yürüyüşlerini bitiren vatandaşlar da İmamoğlu'nu karşılarında görünce fotoğraf çektirerek, ''Başkanım, gelin beraber koşalım'' teklifinde bulundu. Kalabalık bir grupla yürüyüşünü gerçekleştiren İmamoğlu, basın mensuplarının sorularını da yürüyerek yanıtladı. Gazeteciler, Dilek İmamoğlu'na da ''seçim maratonu'' ile ilgili soru yöneltti. Dilek İmamoğlu, soruyu, ''Artık, ben de bu maratondayım. Çocuklardan da izni aldık. Zaten bu yoğun tempoya alışığız. Bugün çok güzel oldu. Uzun süredir buraya gelmek istiyorduk'' şeklinde yanıtladı.

Vatandaşa elleriyle Çayeli baklavası ikram etti

İmamoğlu, yürüyüşünü tamamladıktan sonra, dün akşam, Ümraniye Haldun Alagaş Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen ''Çayeli'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yılı Kutlamaları'' kapsamında kurulan tezgahtan satın aldığı 2 tepsi ev baklavasını vatandaşlara dağıttı. Kendisine verilen çakı ile baklavaları kesen İmamoğlu, ''Kim cesur'' diyerek ilk baklavayı kimin almak isteyeceğini sordu. İlk baklavayı, Gülbin Yüce adlı vatandaşa ikram eden İmamoğlu, kalan tatlıları da kendi elleriyle tek tek kalabalığa ikram etti.

''Şehre ihanet etmek isteyenlere izin vermeyeceğiz''

Sarıyer'den Maltepe'ye geçen İmamoğlu, Anadolu Samsun Dernekler Federasyonu'nun düzenlediği, ''Samsunlular Buluşması''na katıldı. İmamoğlu'na bu toplantıda CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile birlikte CHP İstanbul milletvekilleri eşlik etti. İstanbul'un asla ihanet edilmemesi gereken bir şehir olduğunu belirten İmamoğlu, ''Baş üstünde tutulmalı. Bu şehre zarar veren her unsur kenara konulmalı. Belgrad Ormanları'ndan buraya geliyorum. 100 yıllarca yılda oluşmuş bir doğa harikası. Bazı güzelliklerin oluşması, yüz yıllar sürüyor. Ama geliyor bir kişi, bir yanlış yapıyor, o güzellikleri kesip, doğrayıp gidiyor. Böyle kadim, büyük kentleri yönetirken, alacağınız kararları çok tartıştırmalı ve bir eylemde bulunurken, bu şehre bir çivi çakarken, bin kere düşünüp, bir kere hareket etmelisiniz. Aksi taktirde, yaptığınız işlerin ihanet olduğunu anlatırsınız ama iş işten geçmiş olur. Biz, bu şehre asla ihanet etmeyeceğiz. 16 milyondan alacağımız güçle, birileri bu şehre ihanet etmek istiyorsa, ona da müsaade etmeyeceğiz'' diye konuştu.

''İnsanları ayrıştıran anlayışın karşısındayız''

''Bu şehri ve bu şehrin insanlarını ayrıştıran anlayışın da karşısındayız'' diyen İmamoğlu, ''Bu salonda bile farklı yörelerin, farklı insanları var. 7 bölge 7 renk. 16 milyon insanıma aynı gözle bakan bir yönetici olacağım. Öfke kusan, kin kusan, hatta 'Nefret edin', 'Nefret ettim', 'Nefret ederim' diye cümleler kuran insanlara şunu söylüyorum: Ben, İBB Başkan adayıyım. İnşallah da İBB Başkanı olacağım. Nefret öyle bir duygudur ki, içinizdeki kin duygusunu besler ve yakar, bitirir, bütün duygularınızı eritir, yok eder. Ben, bu şehre nefret etmek için yönetici olmayacağım, olmam da. Bu şehirde yaşayan tek bir kişiden bile nefret ederek yöneticilik yapılmaz. Nefretle yol yürüyen ve nefret duygusuna konuşan insanlar, zayıf insanlardır. Ben, gücünü toplumdan alan ve toplumun her ferdini seven bir insan olarak, sizin gücünüzle, güçlü bir insan olacağım. Her birinizden elde edeceğimiz duygularla herkesi seveceğim'' şeklinde konuştu. İmamoğlu, konuşmasının ardından salonda bulunan başkan adaylarını sahneye çağırarak, birlikte poz verdi.