Erdoğan, CHP Genel Merkezi'ne gidiyor

Erdoğan, CHP Genel Merkezi'ne gidiyor
Güncelleme:

Bugün partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan, grup toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada "en yakın zamanda CHP'yi ziyaret edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En yakın zamanda CHP'yi ziyaret edeceğiz" dedi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

CHP ile temasları sorulan Erdoğan, "En kısa sürede ziyareti gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nden yenilgiyle çıkan Erdoğan, seçimlerin ardından siyasette yumuşama ve parti içine verdiği yenilenme mesajlarıyla dikkat çekiyor.

Bugünkü grup toplantısında da mesajlarını sürdüren Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türkiye'de siyasetin yumuşamaya ihtiyacı var. Üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız. Biz hiçbir zaman kutuplaşmanın, kamplaşmanın tarafı olmadık. Türkiye'yi bir gördük, beraber gördük. CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'i Ak Parti Genel Merkezi'nde kabul ettik. Kendisiyle verimli bir görüşme yaptık. Türkiye'de siyasetin bir yumuşamaya ihtiyacı olduğunu söyledik. 

Siyasetimizi gerilim ve kutuplaşma üzerine değil; hedefler, projeler üzerine inşa ettik. Haksızlık, adaletsizlik karşısında elbette öfkelendik. Milletimizle irtibatımızda kucaklayıcı olduk. Önümüzdeki dört yıl hoşgörüyle geçsin. Muhalefet yıkıcı değil, yapıcı olsun. Arzumuz odur ki Türkiye'nin meseleleri polemiklerin üzerinde ele alınsın. Siyaseti yüksek gerilim hattına hapsetmek isteyenler olacaktır ama olmasını istemiyoruz."