''Erdoğan ekonomiyi göremiyor çünkü hiç kimsesi yok''

''Erdoğan ekonomiyi göremiyor çünkü hiç kimsesi yok''
Güncelleme:

CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, "Erdoğan’ın Saray’da gideceği komşusu yok. Hiç kimsesi yok. Komşu yok, esnaf yok. Böyle olunca oranın balkonuna da çıksa göreceği hiçbir şey yok” dedi.

CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, ekonomideki gidişata ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

7’den 70’e her kesimin mutfağında yangın olduğunu ifade eden Tuncer, AK Parti'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hiçbir komşusu olmadığı için bu durumu anlamaktan uzak olduğunu belirtti.

“HAFTA BOYU SİFTAH YAPMAYAN ESNAFA RASTLIYORUZ”

Tuncer şu ifadeleri kullandı:

“10 gün önce 2 lira 45 kuruşa aldığımız makarnayı daha yeni 2 lira 95 kuruşa aldık. Fiyatlarda artış olmadığını her şeyin iyi olduğunu söyleyenler çıksınlar mahallelerindeki markete veya bakkala gitsinler. İnsanlar iyi değiller. Esnaf berbat durumda. Pazartesi gününden Cuma gününe kadar hiç siftah yapmadığını söyleyen 40 yıllık esnafa rastlıyoruz. Bu esnafa ne yanıt verip ne söyleyebilirsiniz?”

“ERDOĞAN BALKONA DA ÇIKSA GÖRECEĞİ BİR ŞEY YOK”

Vekili olduğu kentle ilgili gözlemlerini aktaran CHP’li Mustafa Tuncer, dükkanların camlarında yoğun bir şekilde kiralık veya satılık tabelalarına rastlanıldığını da söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomideki gidişatı görmediğinin altını çizen Tuncer, eleştirilerine şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanının en büyük handikapı başbakanlığı döneminde Ankara’da subayevlerinde halkın içinde oturuyordu. Akşam evine gittiğinde yandaki apartmanda, karşıdaki apartmanda hal hatır sorup, durumlarını sohbet ederek öğreniyordu. Komşulardan bir şeyler görüyordu. Şu an Beştepe’ye bakın, Erdoğan’ın Saray’da gideceği komşusu yok. Hiç kimsesi yok. Komşu yok, esnaf yok. Böyle olunca oranın balkonuna da çıksa göreceği hiçbir şey yok”

"AMASYA'DA DOLAŞAMIYORLAR"
Hükümet yetkililerinin verecekleri cevap, sunacakları çözüm ve söyleyecekleri sözün de olmadığını vurgulayan CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, “Bilerek, isteyerek bir araya gelmemekten öte, gelemiyorlar. Amasya AK Parti milletvekili gelsin Amasya’da ırmak kenarında dolaşalım, vatandaşla ve esnafla sohbet edelim ama gelemiyorlar. Çünkü ne söyleyecekler? Kendinizi AK Parti milletvekili yerine koyun. Sokaktaki insana ne diyeceksiniz? Tek soru soracaklar: 'AK Parti il ya da ilçe kongreleri yapılırken virüs yok da, bizim iş yerimiz kapatılınca mı virüs ortadan kalkıyor?' Virüs AK Parti kongresine uğramıyor ama 100 kişilik restoranda 30 kişilik yemek verilecek şekilde açılsa oraya mı virüs uğruyor?” ifadelerini kullandı.