Eski Cumhurbaşkanı Sezer yıllar sonra ortaya çıktı

Güncelleme:

Ankara'da Atatürkçü Düşünce Derneği'nin törenine katılan Türkiye'nin 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, "Akıl ve bilimden uzaklaşan toplumların ne durumlara düştüğünü hepimiz biliyoruz. Ödül kazanan arkadaşları hepimiz adına kutluyorum" dedi.

Ankara'da Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Prof. Dr. Muammer Aksoy'u anma töreni gerçekleştirildi. Törene, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve çok sayıda davetli katıldı.

Sessizliği ile tanınan 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer burada yaptığı konuşmada Atatürkçülük düşüncesine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı, bu düşüncenin iki temelinin akıl ve bilim olduğunu belirterek, "Akıl ve bilimden uzaklaşan toplumların ne durumlara düştüğünü hepimiz biliyoruz. Ödül kazanan arkadaşları hepimiz adına kutluyorum" ifadelerini kullandı. 

Törende konuşan ADD Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt da Muammer Aksoy'un 31 Ocak 1990'da öldürüldüğünü anımsatarak, bu haftayı "Adalet ve Demokrasi Haftası" olarak kabul ettiklerini söyledi.

Muammer Aksoy'un, derneği kurmasından yaklaşık 8 ay sonra katledildiğini söyleyen Hüsnü Bozkurt, "Bu aziz millet, bu karanlığı mutlaka aydınlatacak, buna adım kadar eminim ve hiç kuşku duymuyorum; Mustafa Kemal Atatürk'ün Kemalist cumhuriyeti, laik cumhuriyeti ilelebet payidar olacak" diye konuştu.

Muammer Aksoy'un hayatının anlatıldığı kısa filmin izletilmesinin ardından "Yılın Atatürkçüsü" ödüllerine layık görülen isimler açıklandı.

Basın alanında Uğur Dündar, edebiyat alanında Prof. Dr. Ataol Behramoğlu, bilim ve sağlık alanında Prof. Dr. Ahmet Saltık ve sanat alanında Müjdat Gezen, "Yılın Atatürkçüleri" seçildi.

'Yılın Atatürkçüleri', ödüllerini Ahmet Necdet Sezer ve Özden Toker'in elinden aldı.

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, burada yaptığı konuşmada, Atatürkçülük düşüncesinin iki temelinin akıl ve bilim olduğunu kaydederek, "Akıl ve bilimden uzaklaşan toplumların ne durumlara düştüğünü hepimiz biliyoruz. Ödül kazanan arkadaşları hepimiz adına kutluyorum" ifadelerini kullanması salondan büyük alkış aldı.

Özden Toker de ödül alanları tebrik etti.