İstanbul'da suya %5 indirim yapıldı

İstanbul'da suya %5 indirim yapıldı
Güncelleme:

Türk siyasi tarihinin en önemli partilerinden DP’nin Ankara’daki merkez binası 13 bin 500 metrekarelik alan için 154 milyon 335 bin TL muhammen bedel ile icradan satılığa çıkartıldı.

Demokrat Parti’nin, (DP) Ankara’nın en değerli yerlerinden Çankaya Balgat’taki merkez binası icradan satılığa çıkartıldı. Ankara 25. İcra Dairesi tarafından verilen ilana göre söz konusu 13 bin 500 metrekare arazi üzerinde biri bitmiş durumda diğerleri de inşaat halinde 3 blok bulunuyor. 27 Aralık tarihinde yapılacak açık artırma için belirlenen muammen bedel ise 154 milyon 335 bin TL. Açık artırma, muammen bedelin yarısından yani 77 milyon 168 bin TL’den başlayacak.

DP merkez binasının icradan satılmasına neden olan olay ise 2011 yılına dayanıyor. Parti yönetimi 6 yıl önce, DP Turgut Özal Kampüsü’nün içine 31 katlı bina yapma kararı aldı. Ardından da Doğuş Çay’ın şirketlerinden DGS Doğuş İnşaat ile bir anlaşma yapıldı. Yapılan anlaşma karşılığında DP, firmadan 16 milyon TL nakit aldı. Ancak 31 katlı olması planlanan iş merkezi inşaatı devam ederken DP’de yönetim değişikliği yaşandı. Göreve gelen yeni yönetim bu sözleşmenin partinin aleyhine olduğunu iddia ederek sözleşmeyi tek taraflı fesih etti.

 

Vatan