İşte yeni kabine için adı geçen isimler

İşte yeni kabine için adı geçen isimler
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "partili olmayan bakanlar"dan kurulacağını açıkladığı yeni kabine için kulislerde sürpriz isimler konuşuluyor.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre kulislerde adı bakan aday adayı olarak geçen bazı müsteşar, vali ve genel müdürlere yenileri eklendi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı (DEİK) Nail Olpak, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir gibi isimler de bakan adayı olarak kulislerde konuşuluyor. Bilim adamı Aziz Sancar ve Coca Cola’nın Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent’e teklif götürüldüğü iddiaları da kulislerde dillendiriliyor.

Öte yandan Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür de bugün yeni kabine için adı öne çıkan isimleri yazdı. "Yeni dönemde Bakanlar Kurulu'na "teknisyen" veya "uygulamacı" demek daha doğru bir yaklaşım." diyen Övür'ün listesinde dikkat çeken isimler yer aldı.

İşte Övür'ün paylaştığı o isimler:

Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar

Eski Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı,

Eski bakanlardan Naci Ağbal, Ömer Çelik ve Egemen Bağış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum

Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce

Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin

Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir

TAI Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam

Mahmut Övür ayrıca iş dünyasından da yeni kabinede yer alabilecek adayları da açıkladı:

"İş dünyası ve sivil toplum örgütlerinden de şu isimler öne çıkıyor: Nail Olpak, Mehmet Büyükekşi, Abdurrahman Kaan, TÜRSAB'ın yeni başkanı Firuz Bağlıkaya, Denizbank CEO'su Hakan Ateş, Turkcell'in CEO'su Kaan Terzioğlu, Boydak Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin..."

Seçiniz...