İYİ Parti'nin ittifak kararı sonrası 3 meclis üyesi partiden istifa etti

İYİ Parti'nin ittifak kararı sonrası 3 meclis üyesi partiden istifa etti
Güncelleme:

İYİ Parti'nin yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi ile iş birliği teklifini reddetmesinin ardından Körfez Belediye Meclisi'ndeki 3 İYİ Partili üye istifa ettiklerini açıkladı.

İYİ Parti, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP’nin işbirliği teklifine “hayır” yanıtı verdi. Genel İdare Kurulu’nun (GİK) yerel seçimlere “hür ve müstakil” şekilde kararının ardından İYİ Parti’de istifalar sürüyor. Körfez Belediye Meclisi’nin 3 İYİ Partili üyesi istifa etti. Yaptıkları açıklamada, partilerinin bırakın iktidar hedeflemeyi nitelikli bir muhalefet üretemez hale geldiğini belirttiler.

"KADROLAR LİYAKAT DEĞİL, SADAKAT ÜZERİNE KURULDU"

İstifa eden Körfez Belediyesi’nin İYİ Partili meclis üyeleri Fevzi Canbaz, Av. Ender Oğuz ve Arif Ersoy, şu açıklamayı yaptılar: "Vatanımıza hizmet bilinciyle İYİ Parti'nin kuruluş aşamasında Sayın Genel Başkanla birlikte sayısız il ve ilçe gezerek hiçbir görev, makam ayırt etmeksizin çalışmalarımızı büyük bir özveri ile sürdürdük. Ancak gelinen noktada İYİ Parti'nin bırakın iktidar hedeflemeyi nitelikli bir muhalefet üretemez hale geldiği açıkça görülmektedir. Kaldı ki partinin kadroları maalesef liyakat üzerine değil, sadakat üzere kurulmuştur.

"TEŞKİLATLARIN SÖYLEMLERİNE KULAK TIKANIYOR"

Geçtiğimiz genel seçimlerde çok net olarak gördüğümüz gibi ve yine gerçekleşecek olan yerel seçimlerde de görüldüğü üzere aday belirleme sürecinin teşkilatların ve tabanın tüm söylemlerine kulak tıkayan, demokrasiden uzak kapalı kapılar ardında dönen kulisler ve pazarlıklar neticesinde olduğu aşikardır. Çok açık olarak görülmektedir ki partinin tabanında da güven ve inanç kalmamıştır.

"HALKA HİZMET ETME ŞANSI KALMADI"

Parti yönetimi tarafından düne kadar eleştirilen ne varsa şu an kendileri tarafından yapılır hale gelmiştir. Bununla birlikte hiçbir ikbal ve menfaat düşünmeksizin İYİ Parti'ye gönül ve emek vermiş partinin evlatlarını yok sayan, ötekileştiren, kesinlikle eleştiri dahi kabul etmeyen ve kendisi gibi düşünmeyeni dışlayan bir yapıya bürünmüştür. Son evrede kesinlikle halka hizmet etme şansı kalmadığı ve amacı da gütmediğini açıkça gördüğümüz ve de anlamış olduğumuz İYİ Parti'den istifa etme zarureti tarafımızca hasıl olmuştur. Fakat kesinlikle unutulmamalıdır ki; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi ‘Hiçbir zaman ümitsiz olmayacağız, çalışacağız, memleketi kurtaracağız.’. Bu özveri ile kadim Türk Milletine hizmetimizi her daim ilk gün ki gibi büyük bir cesaret ve azimle devam ettireceğiz. Son olarak İYİ Parti’de bulunduğumuz sürede tanıştığımız ve yolumunuz kesiştiği tüm dostlarımıza ve emektarlarımıza emekleri için teşekkür eder, saygılarımızı sunarız."