MHP, Artova, Yeşilyurt ve Sulusaray’da

MHP, Artova, Yeşilyurt ve Sulusaray’da

"İhmal edilen ilçelerimiz neredeyse kasaba oldu"

MHP Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, milletvekili adayları Abdurrahman Başkan, Hüseyin Erkan İkikat, Yücel Bulut, Mustafa Afşin Ünverdi, Kübra Sever Taşkıran ve teşkilat mensupları Tokat’ın Artova, Yeşilyurt ve Sulusaray ilçelerini gezdi, esnaf ziyaretler gerçekleştirdi ve halka hitap ettiler.

Artova ilçesinde düzenlenen etkinliklerde konuşan MHP Tokat Milletvekili Adayı Abdurrahman Başkan, Evliya Çelebi’nin Artova’nın köylerinden bahsederken, (mahsulü çok, mamur ve müzeyyen kasaba misali köyler) dediğini ifade ederek, “Düşünün yüzyıllarca önce bizim köylerimiz bile kasaba gibi ve zenginlik içerisinde. Günümüzde ihmal, yanlış yatırımlar ve ilgisizlik sebebiyle Artova’mız bile neredeyse köy haline geldi. 1965 yılında yapılan nüfus sayımında Artova’nın köyleri ile birlikte nüfusu 32 bin 265. Günümüzde bu rakam 9 bine kadar düştü. Bunun neresi kalkınma, bunun neresi yerelde başlayan kalkınma hamlesi. Kağıt üzerinde neredeyse ülkemizi zenginlik içerisinde mamur olarak gösteriyorlar. Gerçeğinde ise işsizlik, yoksulluk ve sürekli göç veren köyler, beldeler ve şehirler. Türkiye’nin her zamankinden daha çok MHP iktidarına ihtiyacı var” dedi.

“AKP ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERİYOR”

AKP’nin sürekli olarak istikrarın sürmesinden bahsettiğini, vatandaşa aba altından sopa gösterdiğini ifade eden Abdurrahman Başkan, “Sanki diğer siyasi partiler Türkiye’ye istikrarsızlık getirmek için geliyorlar. Sanki sadece AKP bu ülkeyi düşünüyor. Şundan herkesin emin olmasını istiyorum; MHP iktidarındaki istikrar AKP’nin hayal edemeyeceği kadar güzeldir. MHP iktidarında kişisel hırslar yoktur, bu ülkenin geleceğinin ülküsü vardır” şeklinde konuştu.

YEŞİLYURT’TA TAŞKIRAN’A SEVGİ SELİ

MHP konvoyu ve ekibi daha sonra Yeşilyurt’a geçti. Yeşilyurt’ta Milletvekili adayı Kübra Sever Taşkıran’a büyük sevgi seli vardı. Yerel seçimlerde Yeşilyurt’ta büyük başarı gösteren, halkın sevgisi kazanan Kübra Sever Taşkıran burada yaptığı konuşmada, “Sizin içinizden gelen bir aday olarak, bu sefer milletvekili adayı olarak karşınızdayım. İlk defa Yeşilyurt’tan bir aday bir siyasi partinin listesine girebildi. MHP’nin Yeşilyurt’a verdiği önem, değer işte tekrar ortaya çıktı. MHP iktidarında Yeşilyurt göz boyama icraatlarıyla değil, kalkınmaya yönelik icraatlarla karşılaşacak. MHP hedefleriyle, projeleriyle geliyor. MHP bu ülkenin kalbinden çıkan adaylarla geliyor. Sizlerden büyük destek bekliyorum. Daha önce şahsıma verdiğiniz destekten daha fazla istiyorum. Çünkü Türkiye’nin buna ihtiyacı var” diye konuştu.

“SİZLELE GÜÇLÜYÜZ, SİZLERLE GURURLUYUZ”

MHP Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol da yaptığı konuşmada, Yeşilyurt’u çok önemsediklerini, Yeşilyurt’un ilçe olmasından bu yana isminin değişmesinin haricinde bir değişim gösteremediğini, bunun sebebinin de özellikle AKP iktidarları olduğunu söyleyerek, “Yeşilyurt’nun cefakâr insanları yerel seçimlerde olanları gördünüz, günümüzde yaşananlara şahit oluyorsunuz, terör örgütü ile pazarlık yapılarak ülkenin düşürüldüğü hallere şahit oluyorsunuz. Artık tüm bu olup bitenlere dur demenin zamanı gelmedi mi? Biz burayız ve hep birlikte iktidara yürüyoruz. Sizlerle güçlüyüz, sizlerle gururluyuz” dedi.

“SULUSARAY MHP İLE YÜRÜYECEK”

MHP heyeti günün son durağı olarak Sulusaray’a geçti. Sulusaray’da esnaf ziyareti gerçekleştiren MHP heyetine Sulusaraylılar büyük ilgi gösterdi. Sulusaray’da halka hitap eden MHP Tokat Milletvekili Adayı Abdurrahman Başkan, Sulusaray’ın antik bir şehir olduğunu, tarihin her döneminde önemini her zaman hissettirdiğini belirterek, “1990 yılında şehrimizin nüfusu 18 bindi, şimdi 7 bin 835. Geçen yıla göre bile nüfusumuz bine yakın azaldı. Bu rakamlar köylerimiz de dahil nüfusumuzdur. AKP’nin iddia ettiği gibi kalkınsaydık her yıl nüfusumuz erir miydi? Şu Sebastapolis şehrimizi gün yüzüne çıkarsak, dünyaca ünlü kaplıcalarımızı canlandırsak bile nüfusumuz ikiye katlanır. Topraklarımızın verimi artırsak, günü kurtarmaya yönelik değil de yıllara meydan okuyan çalışmalar yapsak böyle mi oluruz? Sulusaray artık MHP ile yürüme zamanı geldi” diyerek konuşmasını bitirdi.