MHP'den AK Parti'yi kızdıracak ''siyasi ayak'' çıkışı

MHP'den AK Parti'yi kızdıracak ''siyasi ayak'' çıkışı
Güncelleme:

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin tartışmayı yeniden başlattı. 9

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden geçen 4 yılda Türkiye’nin verdiği hukuki mücadeleyi MHP’nin yayın organı Türkgün gazetesinden Kadir Yıldız’a anlatan Feti Yıldız, “Siyasi ayağın halen daha tespit edilememesi ve ortaya çıkarılamaması vicdanları yaralamaktadır” dedi.

İşte o röportajdan ilgili bölüm…

Darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti. Darbe girişimine katıldığı tespit edilen birçok hain yargılandı ve ceza aldı. Hainlerin aldığı cezalar vatandaşın yüreğine biraz olsun su serpmiş midir?

Türkiye’de FETÖ terör örgütünün başının talimatı ve teşviki ile 1980’lerin sonundan itibaren emniyet, yargı, TSK ve bürokrasiye sızma faaliyetleri başlatan FETÖ’cüler, 2000’li yıllarda yargı ve emniyet üzerinden büyük bir etki alanı oluşturdu. 30 yılı aşkın bir sürede elde ettikleri güç sayesinde 2010’dan itibaren paralel bir devlet gibi hareket etmeye başlayan FETÖ, kendilerine karşı çıkan kesimlerle başta yargı ve emniyet olmak üzere hesaplaşmaya başladı.

Bu çete, devlet ve toplum hayatımızı sarmalamış, TSK, yargı, emniyet, kamu kurum ve kuruluşları, basın ve yayın organları, sosyal medya, üniversiteler ve eğitim kurumları, iş dünyası, siyaset kurumu ve siyasi partilere sızmıştır. Yargı alanı, FETÖ terör örgütünün en çok önem verdiği yapılanmalarından biri olmuştur. Örgüt mensubu hâkim ve savcılar, konumlarını bir silah gibi kullanarak yüz binlerce insanımıza telafisi mümkün olmayan mağduriyetler yaşatmıştır. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra 4 bin 500’ün üzerinde hâkim ve savcı meslekten ihraç edilmiştir.


Cumhuriyet Başsavcılıkları 100 binin üzerinde soruşturma yürütmüştür. Bugüne kadar açılan 289 darbe girişimi davasından 275’inde karar verildi, 14 dava ise halen devam etmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğünden 30 bin 615, Jandarma Genel Komutanlığından 5 bin 561 kişi olmak üzere emniyet ve jandarmada toplam 36 bin 176 kişi ihraç edilmiştir. Sona eren davalarda 4 bin 130 sanık hakkında mahkûmiyete hükmedilmiştir. Bunların 1.315’i ağırlaştırılmış müebbet, 1.217’si müebbet, geri kalan 1.598’i ise süreli hapis cezasıdır. FETÖ’cüler ihanetlerinin ve döktükleri kanların hesabını vermekte, kararlar milletimizin vicdanını rahatlatmaktadır.

Ancak siyasi ayağın halen daha tespit edilememesi ve ortaya çıkarılamaması vicdanları yaralamaktadır. Yurtta Sulh Konseyinin askeri kanadı bellidir. Ancak sivil, siyasi ve bürokrasi kanadı henüz deşifre edilememiştir. Darbe girişimi başarılı olsaydı ülkeyi yönetecek olanlar kimlerdi bu sorunun cevabı bulunmalıdır.

Sizce FETÖ ile mücadelede bugün hangi noktadayız? FETÖ’cülerin TSK’dan ve bazı kurumlardan hâlâ temizlenmediğini göz önüne alırsak bu konudaki mücadeleyi nasıl değerlendirirsiniz?

FETÖ uzun yıllar boyunca sinsi ve sistematik şekilde devlet ve toplum hayatımıza nüfuz etmiştir.

FETÖ terör örgütünün hain kalkışmasına milletimiz 251 şehit, 2 bin 194 gazi vermiştir. 4 yıldır FETÖ’yle, kalıntılarıyla ve kripto damarıyla hukuki, siyasi, güvenlik ve diplomatik vasıtalarla çok ciddi ve tarihi bir mücadele verilmektedir.

CHP Genel Başkanı, FETÖ terör örgütünün siyasi ayağını, ByLock’çu milletvekili listesinin elinde olduğunu kamuoyuyla paylaşacağını söyledi ancak aradan uzun bir zaman geçmesine rağmen bir türlü açıklamadı. Bunun üzerine Türk Ceza Kanunu’nda düzenlenen suçu bildirmeme, suçluyu kayırma ve suç delillerini bildirmeme suçlarını işlediği tarafımızca değerlendirilmiş ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Dosya tamamlanmış, suç konusu konuşma ve fiillerin görüntü ve ses kayıtları Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ilgili yerlerden temin edilmiştir. MHP, konusu suç teşkil eden fiillere sessiz ve seyirci kalmamıştır.

FETÖ/PDY terör örgütünün amacı; kamu kurumlarını, sivil toplumu, örgütleri kendine hizmet eden bağlı kuruluşlara dönüştürmektir. Bu doğrultuda 40 yıldır kılıktan kılığa girmiş, emperyalist güçlerle kucaktan kucağa yol almış bir örgütten bahsediyoruz. Bu örgütün tarihteki örnekleri tapınak şövalyeleri, opus dei, moon, haşhaşiler olarak karşımıza çıkar.

FETÖ terör örgütü, ülkemiz için tehlikeli olduğu kadar, uluslararası güvenliği de tehdit edecek, etkileyebilecek bir istihbarat yapılanmasıdır. Bu itibarla, dünyadaki tüm terör ve istihbarat örgütleriyle iş birliği yapmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk devletinin kudretidir. Eli kanlı örgütün kökünü kazıyacaktır.

TSK’daki FETÖ temizliğinde darbe girişiminden bu yana binlerce asker ordudan atılmış, tutuklanmıştır.

On binlerce subay-astsubay hakkında geriye dönük inceleme ve araştırma yapıldı, yapılıyor. Ordudaki bütün sınavlar, terfiler, ödüller ve kurslar da mercek altına alınmış durumdadır.

Bir dosyada inceleme yapan bilirkişi, 2006 ile 2015 yılına kadarki süreçte askeri okullara giriş sınavlarını incelemiş. 2010 ile 2015 yılları arasındaki 5 yılda yüzde yüz, 2006 ile 2010 yılları arasında yüzde 80 FETÖ’cülerin askeri okullara giriş yaptığını tespit etmiştir.

Her yıl askeri okullara 5 bin civarında öğrenci alınıyor. Buna göre; sadece son 10 yılda 45 bin kişi eder. Mücadele ve disiplin elden bırakılmamalıdır.