MHP'den ihraç edilen Enginyurt itiraf etti: Kongreyi Akşener kazanmıştı

MHP'den ihraç edilen Enginyurt itiraf etti: Kongreyi Akşener kazanmıştı
Güncelleme:

MHP’den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, MHP’de Meral Akşener’in kazandığı kongreyi kendisinin iptal ettirdiğini söyleyerek, hem Devlet Bahçeli’yi, hem de Semih Yalçın’ı topa tuttu.

Youtube üzerinden yayınlanan bir canlı yayına katılan MHP’den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz gün İYİ Parti lideri Meral Akşener’e yönelik yaptığı “eve dön” çağrısını da değinen Enginyurt, “Bu çağrıyı doğru bulmadım. O zaman ben bu kadar mücadeleyi niye yaptım. Silahlar patladı, yumruklar konuştu, hakaretler havada uçuştu” dedi.

Cemal Enginyurt’un sözlerinden satır başları:

“Sayın Akşener’le ilgili FETÖ’cü denildi, bölücü denildi, yıkıcı denildi, siyasi ayağı araştırılsın, Yurtta Sulh Konseyi diyenler sorgulansın denildi, her şey söylendi sayın Akşener için… Hayatının 41 yılını bu davaya vermiş Cemal Enginyurt’u Tarım Bakanı’nı eleştirdi diye, fındığa sahip çıktı diye attınız evden, Meral Akşener’i eve davet ettiniz! Olmuyor. Ben olsam etmezdim ama sayın genel başkanın takdiri. Ben yorumu ülkücülere, Türk milliyetçilerine bırakıyorum.

Ben şimdi düşünüyorum. İYİ Partili arkadaşlara ben niye küfür ettim diyorum kendi kendime. İnanın çok üzülüyorum. Benim Müsavat Dervişoğlu ile Koray Aydın’la ne problemim vardı o zaman. Benim Meral Akşener’le arsa davam mı kan davam mı vardı?

Meral Akşener 19 Haziran’da kongreyi 715 imzayla kazandığında ben mahkemeye verdim Milliyetçi Hareket Partisi’ni ve ben iptal ettirdim kazandıkları kongreyi. Ben iptal ettirdim; kazanmıştı. Kazandıkları kongreyi iptal ettirdik.”