Nagehan Alçı: ''Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun aday olma ihtimali kalmadı''

Nagehan Alçı: ''Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun aday olma ihtimali kalmadı''
Güncelleme:

Habertürk Gazetesi yazarı Nagehan Alçı, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz gün Habertürk'te katıldığı programı değerlendirdiği yazısında "Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun aday olma ihtimali kalmamış" dedi.

AK Parti iktidarına olan yakınlığıyla bilinen Habertürk yazarı Nagehan Alçı bugünkü köşe yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz hafta Habertürk ekranlarında katıldığı canlı yayını değerlendiren Alçı CHP ile İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına yönelik tartışmalarla ilgili olarak dikkat çeken bir ifade kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş bir dönem daha devam etmeli ve ikinci kez aday olup 2029’a kadar İstanbul ve Ankara’yı yönetmeyi sürdürmeli.” ifadelerini öne çıkaran Alçı,  "Kılıçdaroğlu hem İmamoğlu’nun hem de Yavaş’ın genel başkanı. 2023 için Cumhurbaşkanlığı adaylığını asla düşünmemeleri gerektiğini ilk kez bu kadar açıkça bizim kanalda ikisine de ifade etmiş oldu böylece." dedi.

 

Alçı ayrıca Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasıyla "Millet İttifakı’nın ortak adayı olma ihtimalleri kalmadı desek daha doğru olur. Kendileri, CHP ve İYİ Parti teşkilatlarına rağmen bireysel olarak aday olurlarsa da çok düşük bir oy alırlar. Zaten ben Mansur Yavaş’ın bu hırsta olduğu kanaatinde değilim. Yavaş sakin bir portre çiziyor. Fakat Ekrem İmamoğlu şüphesiz bu konuda çok iddialı ve ihtiraslı. Kesinlikle 2023’te Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor. Ancak CHP ve İYİ Parti’nin desteğini alamamış, seçime bağımsız girmiş bir İmamoğlu’nun, yalnızca İmamoğlu değil, herhangi başka bir adayın yüzde 10’u bile yakalamasının zor olduğu kanaatindeyim ben." dedi.

 

Nagehan Alçı'nın yazısının tamamı için...