Pehlivanlar nöbete katıldı

Pehlivanlar nöbete katıldı

Cumhuriyet Meydanı demokrasi nöbetinin 15’nci gününde de tıklım tıklım doldu. Binlerce Antalyalı ellerinde ay yıldızlı bayraklarla sabaha kadar nöbet tuttu. Geceye Antalyalı pehlivanlar da katıldı.

Antalya, demokrasi nöbetinde tarih yazmaya devam ediyor. Darbe girişiminin 15’nci gününde de Cumhuriyet Meydanı’nı binlerce Antalyalı doldurdu. Kırkpınar’dan birçok başarıyla dönen Antalyalı pehlivanlar da, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen demokrasi nöbetine katıldı. Cazgırlar tek tek pehlivanları sahneye davet ederken, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel pehlivanlarla vatandaşları selamladı.

VALİ, PEHLİVANLARI KUTLADI

Vali Karaloğlu, Türkiye’de 5,6 bölgenin pehlivan yiğitler yetiştirdiğini belirterek, “Antalya bunlardan biri, cazgırımızın da dediği gibi bir çuval madalya ile gelmişler. Bütün pehlivanlarımızı kutluyorum. Bu şehirde bu işin kültürü var. Bu şehirde yağlı güreşe karşı bir muhabbet var. Bu pehlivanlarımızı koordine edecek bir güç var. Yoksa pehlivan yetişmez. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere destek olan tüm belediyelerimizi ve ASAT’ı, ilin valisi olarak tebrik ediyorum. Bu destek devam ettikçe, hem minderde hem çayırda çok pehlivan alkışlarız” dedi. Vali Karaloğlu, Kırkpınar’ın finalinde Recep Kara’ya yenilerek ikinci olan Mehmet Yeşil Yeşil’e, “Biraz gafil avlandın. Recep minderden geldi, uzatmaya götürmeyecektin” dedi.

ANTALYA DEMOKRASİYE BAĞLILIĞINI GÖSTERDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 15 gündür Cumhuriyet Meydanı’nın hiç eksilmeden dolduğunu belirterek, “Bu meydan 15 gündür hiç eksilmeden demokrasi nöbetine devam ediyor. Gerçekten bu Antalya’nın büyüklüğünü, Antalya’nın demokrasiye bağlılığını gösteriyor. Bu meydanlarda toplanan bütün vatandaşlarımıza ne kadar teşekkür etsem azdır” dedi.

GÜREŞE DESTEK VERİYORUZ

Güreşin Türklerin ata sporu olduğunun altını çizen Başkan Türel, “Yağlı güreş en önemli geleneksel sporumuz. Ben ilk göreve geldiğim günden itibaren yağlı güreşe ve minder güreşine özellikle altyapıda çok önem verdim. Sene 2004’te küçük kardeşlerimiz, spor kulübümüzün çatısı altında umutlu bir gelecek yolculuğuna çıktı. Bugün o kardeşlerimiz başpehlivan oldu. Bu gençlerin geleceğine yatırım yaptığımızda inanın Türk milletinin büyüklüğünü daha iyi görüyoruz. İşte Nail, dünya ikincisi, Avrupa şampiyonu. Yunus da dünya şampiyonumuz. Bizim yanımızda güreşe başladılar, göğsümüzü kabartıyorlar” dedi.