Reza Zarrab'ın bu kez villası gündemde

Reza Zarrab'ın bu kez villası gündemde

Reza Zarrab'ın İstanbul Kandilli'deki tarihi bir villaya da kanunlara aykırı inşaat başlattığı iddia edildi.

İşte Sözcü gazetesinden Tarkan Abdullahoğlu'nun haberindeki o iddialar: Şarkıcı Ebru Gündeş’in eşi Reza Zarrab, Kandilli’de Cem Kozlu’ya ait villayı iddiaya göre 25 milyon dolar karşılığında geçen yıl satın almıştı. Ardından inşaat çalışmaları başlamıştı. Ancak inşaat çalışmalarının iki ay önce durdurulduğu ortaya çıktı. Isız bir şekilde bırakılan inşaatın güvenlik kameraları villanın her tarafında olması dikkat çekiyor.

İnşaat çalışmasının neden durdurulduğu merak konusu oldu.  İnşaat çalışmaları sürdüğü sıra çevre sakinleri, oluşan toz bulutu, ağaçların kesildiği iddiasıyla sık sık şikâyetlerde bulunulduğu ve  Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait arazinin de çevresini perdelerle kapatınca Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne de şikâyette bulunulduğu öğrenildi. Şikâyet üzerine Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 5 Mayıs 2014 tarihinde inşaat alanında incelemelerde bulunmuş ve Vakıflara ait arazi üzerinde de herhangi bir inşaat çalışması olmadığını tespit etmişti.

1-20150611142440.jpg

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre Zarrab, Vakıflar’a ait 1000 metrekarelik araziyi, Ekim 2013’te bahçe olarak kullanmak üzere kiraladığı kira sözleşmesine göre ise Zarrab, Vakıflar’a aylık 2 bin 100 lira kira bedeli ödeyecek. Yani metrekare başına aylık 2 lira. Mahalle sakinlerinin ağaç kesildiği ve inşaatın ruhsatsız yapıldığı iddialarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “Söz konusu Üsküdar ilçesi 958 ada 1 parsel sayılı bina, 1986 yılında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından korunması gerekli kültür varlığı olarak tescillenmiş bir yapıdır.

2-825.jpg

Söz konusu binada Boğaziçi İmar Müdürlüğü tarafından Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu’nca onaylanmış restorasyon projesi doğrultusunca korunması gerekli kültür varlığı uygulama ruhsatının yenilenmesi işlemi yapılmıştır. Arazide herhangi bir tescilli ağaç kaydı bulunmamakta” şeklinde bir açıklamada bulunmuştu.