Türkiye'den ''koltuk krizi'' açıklaması

Türkiye'den ''koltuk krizi'' açıklaması
Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AB liderlerinin görüşmesinde yaşanan koltuk kriziyle ilgili olarak ''Görüşmede uygulanan protokolde AB tarafının talepleri ve telkinleri karşılanmıştır. Uluslararası protokol kuralları uygulandı'' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuveyt Dışişleri Bakanı ile ortak basın toplantısı düzenledi. 

Geçtiğimiz salı günü Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle Türkiye'ye çalışma ziyareti gerçekleştirdi. 

Ziyaretin ardından çıkan protokol tartışmasına yönelik açıklama yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ''Türkiye'ye yönelik haksız ithamlar var. Ülke olarak biz ilk defa misafir ağırlamıyoruz. Görüşmede protokole uygun davranıldı'' dedi.  

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği'nin iki üst düzey ismi Ankara'ya önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in Türkiye ziyareti sona erse de koltuk krizi ile başlayan tartışmalar devam etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Michel'in fotoğraf çekiminin ardından iki koltuğa oturduğu, Von der Leyen'in ise ayakta kaldığı ana ilişkin fotoğraf, gündem oldu. Bu duruma sessiz kalmakla eleştirilen Michel ise "Görüntüler duruma kayıtsız kaldığım şeklinde yorumlandı ancak bu gerçeği yansıtmıyor. Durumun daha da kötüleşmesi yerine görüşmemizin önemine dikkat çekmek istedik" dedi.