Ümit Özdağ'dan Mansur Yavaş'a tarihi çağrı

Güncelleme:

Daha önce yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mansur Yavaş'ın adaylığını destekleyeceklerini ancak Yavaş'ın aday gösterilmemesi halinde adaylarının Muharrem İnce olduğunu belirten Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ bir video paylaşarak "Göreceksiniz, Türk halkı bu seçimlerde sizi cumhurbaşkanlığına götürecektir. Yeter ki siz cesur olun" dedi.

Daha önce de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olursa destekleyeceklerini belirterek çağrılarda bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Sayın Yavaş, 6’lı masa liderlerinin siyasi hesapları Türk Milleti’nin isteklerinden ve geleceğinden önemli değildir. Kılıçdaroğlu’na minnet duyabilirsiniz. Ancak Atatürk’e daha büyük minnet duymalısınız. Atatürk ve Türk milletine borcunuzu ödeme zamanı.Cesur olun" ifadelerini kullandı.

Videolu paylaşımında Özdağ, Yavaş'a seslenerek şunları söyledi:

Sayın Mansur Yavaş, Nisan 2022'de bir TV programında Türk halkının sizi cumhurbaşkanı olarak görmek istediğini ifade etmiştim. O günden bugüne bütün kamuoyu yoklamaları Türk halkının sizi cumhurbaşkanı olarak görmek istediğini ortaya koydu. Siz de sokakta yürürken bunu görüyorsunuz.

"TÜRK MİLLETİNİN KADERİNİ 6'LI MASAYA TERK ETMEYİN"

Türk halkı, AK Parti dahil hangi partiye oy verirse versin, vicdanı sizden yana. Bunun için ne yaptığınızı bilmiyorum ama durum bu. Bundan dolayı, Türkiye bu kadar zor bir süreçten geçerken lütfen Türk milletinin ve devletinin kaderini 6'lı masaya terk etmeyin.

İktidar olmak için değil, ana muhalefet partisi olmak için mücadele eden siyasilerin ihtiraslarına bu ülkenin gençlerinin geleceğini terk etmeyin. Türk halkından oy alamadıkları için bir başka partinin milletvekili adayı olmak için mücadele eden genel başkanların ihtiraslarına Türkiye'nin geleceğini terk etmeyin.

Atatürk Cumhuriyeti'ni korumak için lütfen Atatürk gibi davranın ve Atatürk gibi cesur bir şekilde Türk milletine ve Türk milletinin vicdanına güvenerek yola çıkın. Göreceksiniz, Türk halkı bu seçimlerde sizi cumhurbaşkanlığına götürecektir. Yeter ki siz cesur olun.