Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan 6,5 - 7,1 büyüklüğünde deprem uyarısı

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan 6,5 - 7,1 büyüklüğünde deprem uyarısı
Güncelleme:

Ünlü yer bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Ölüdeniz kırığını" işaret ederek bölgede 6,5 ile 7,1 büyüklükleri arasında yeni bir deprem beklediğini açıkladı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen, 11 ilimizi yerle bir edip, 55 binden fazla canımızı yitirmemize yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bir yandan bölgedeki yeni depremler ve artçı sarsıntılar diğer yandan da deprem uzmanlarının uyarıları sürüyor.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin yaptığı değerlendirmede, "İleride bir deprem sonrası Kilis üzerinden Hatay-Suriye sınırından Ölüdeniz kırığını sürdürecektir" açıklamasında bulundu. Ercan, bölge için 6.5-7.1 büyüklüğünde deprem uyarısında bulundu.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından deprem uzmanlarının uyarıları sürüyor.
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "İleride bir deprem sonrası Kilis üzerinden Hatay-Suriye sınırından Ölüdeniz kırığını sürdürecektir" uyarısında bulundu.

Ercan paylaşımında şunları kaydetti:

"11 il depreminde, ilk deprem Pazarcık'ta Ölüdeniz kırığının kuzey hattı üzerinde oldu. Ancak, kırık güneye inmedi. İleride bir deprem sonrası Kilis üzerinden Hatay-Suriye sınırından Ölüdeniz kırığını sürdürecektir. Ne zaman, bilmiyoruz."Ercan, daha sonra açıklamasına gelen sorulara yanıt verdi. Depremin büyüklüğüyle ilgili soruya Ercan, "M6.5-M7.1" yanıtını verdi.

Ünlü yer bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan,

Ünlü yer bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan,